Twee Hellas turners Districtkampioenen
Twee Hellas turners Districtkampioenen Foto: Hellas Tiel

Algemeen 616 keer gelezen

Afgelopen zaterdag werd in Kesteren voor de tweede en derde divisie de districtfinale gehouden. Door twee voorrondes te turnen en bij de beste tien te eindigen, kon men zich hiervoor plaatsen.

Tiel - In de klasse instap 17 werd Quinten Hol districtkampioen en in dezelfde klasse werd Sil van Dee vierde; door een foutje op de brug kwam hij 0,3 ptn. te kort voor het podium. Dinand van der Meer eindigde op plaats negen. Vorige week moest Dinand de plaatsingswedstrijd voor de landelijke wedstrijden door ziekte aan zich voorbij laten gaan en nu was ook te zien dat de scherpte ontbrak. Bij de pupillen 15 was er wederom een eerste plaats voor een Hellasturner, deze keer was het Sebas Smit die het goud voor zich opeiste. Zijn teammaatje Lars van Hilten ging met het zilver huiswaarts. Quinten Hol en Sebas Smit mogen zich een heel jaar lang District Kampioen noemen. Ook werd er in Kesteren de twee plaatsing wedstrijd gehouden voor de lagere niveau’s.

Bij de benjamins 20 was er goud voor Geoff Wismeijer en verrassend was de bronzen medaille voor Devanno Engelen. Door de plaatsen die deze turners hebben gehaald, zijn zij zeker van een finaleplaats. Voor Daan Ammeraal 7e, Milan Pechler 8e en Finn Tins 9e is het nog afwachten of zij mogen deelnemen aan de finale. Bij de benjamins 18 was er wederom goud voor Milas Kucukuslu en voor Kay Tins het zilver. Beiden turners stonden de vorige wedstrijd ook beiden op het podium, alleen was het toen omgedraaid. Verrassend plaats 4 voor Jelle van Rijn door geconcentreerd te turnen maar ook Tijn Huitink turnde een constante wedstrijd en werd vijfde. Makram Machti behaalde bij de pupillen 18 de zilveren medaille en Nathan Zijlstra werd bij de pupillen 17 8e. Bij de keuze kwam allen Sybren Veninga in aktie en hij deed dit door op de eerste plaats te eindigen dus de gouden plak.

Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 16 uur geleden
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 17 uur geleden