Afbeelding
Foto: De Persgroep

Stad Tiel, Stad Buren en Culemborgse Courant naar DPG Media

Algemeen 741 keer gelezen

Tiel - Op 1 januari draagt BDUmedia de weekbladen Stad Tiel, Stad Buren, Culemborgse Courant en Nieuwsblad Geldermalsen over aan DPG Media.

De titels Stad Tiel en Stad Buren gaan op in De Zakengids. Nieuwsblad Geldermalsen wordt geïntegreerd in Weekblad West Betuwe. De inwoners van gemeente Culemborg krijgen alleen nog de Culemborgse Courant in de brievenbus. Advertenties blijven verschijnen in het verspreidingsgebied van alle drie de uitgaven. Zo ontstaan drie sterke edities, met ieder haar eigen lokale verhalen.

Heiko Imelman, Directeur van BDUMedia: “Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied. Daarom verkoopt BDUmedia in een aantal gevallen titels om andere titels aan te kopen en haar bereik in het betreffende gebied te versterken om zo de adverteerder beter te kunnen bedienen met een groter bereik. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van haar nieuwsmerken.”

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: “De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht.”

“Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals Gelderlander.nl of indebuurt.nl.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden