Foto: Aangeleverd

ROC Rivor start in september met de mbo-opleiding Smart Building

  •   keer gelezen

TIEL • De nieuwe niveau 4 opleiding Smart Building gaat vanaf september 2022 van start. 


ROC Rivor gaat studenten opleiden tot de nieuwste bouwprojectmanagers met een brede kennis én extra IT-vaardigheden. De opleiding Smart Building is ontwikkeld samen met het regionale bedrijfsleven en gevestigd in het innovatieve S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel.

Computer en drones

Tijdens de opleiding Smart Building leren studenten door een combinatie van techniek en IT om slimmer te ontwerpen, plannen, bouwen én samen te werken. Duurzamer, sneller en goedkoper bouwen zijn een van de speerpunten. 

Als aanstaand bouwprojectmanager werken ze met de nieuwste technologieën en software zoals 3D, VR, AR en BIM. Ook wordt er geëxperimenteerd met drones. Doordat de opleiding samen met het regionale bedrijfsleven is ontwikkeld, krijgen studenten veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven in de regio.

Stan Vloet, voorzitter College van Bestuur ROC Rivor, vertelt: “Met de start van deze nieuwe opleiding voldoen we niet alleen aan de behoefte van dit moment, maar leiden we ook de bouwtechnische medewerkers van de toekomst op. De studenten die deze opleiding succesvol afronden, hebben de wereld daarna aan hun voeten liggen. 

Met de kennis die zij opgedaan hebben, kunnen ze deze wereld vervolgens ook nog verduurzamen. We zijn er trots op dat we deze opleiding als ROC Rivor vanaf heden in ons aanbod hebben!”

Nieuwe opleiding, nieuw leslocatie

Het S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel wordt de nieuwe leslocatie van Smart Building. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigkundige Installaties van ROC Rivor worden vanaf heden ook op de locatie Teisterbantlaan gegeven. Op deze nieuwe locatie, waar de wereld van slim en duurzaam bouwen centraal staat, kunnen de studenten direct in de praktijk oefenen. Moderne bouwoplossingen en het onderwijs komen heel mooi samen in dit gebouw.Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten