Foto:

Column: Beeldbepalend

  •   keer gelezen

Ons pand waarin Juwelier De Jongh aan de Markt zat, herbergt een lange familiegeschiedenis. Mijn vader nam de zaak in 1962 over, hij werkte er toen al enige tijd. Het is na de verwoestingen herbouwd rond 1957, de juwelier zat op die plek al sinds 1814. Sinds 2015 hebben we het in eigendom en zijn we er onmiddellijk mee aan de slag gegaan. Het is beeldbepalend aan de Markt, het verdient zorg, bovendien heb ik er grote passie voor. Het zit vol herinneringen, ik ben er geboren en opgegroeid en kwam er na het overlijden van mijn vader op 20-jarige leeftijd te werken. We hebben het dak vernieuwd en we zijn klaar met nieuwe kozijnen en ramen plaatsen, ook de winkelpui op straatniveau krijgt een nieuw profiel.


De huurders van de appartementen zijn er erg blij mee, we doen er ook andere kleine aanpassingen in. Je maakt met zo’n wederopbouwpand deel uit van het aanzicht van Tiel, we liggen aan een belangrijke entree van het winkelhart. We zijn nog niet bezig met wie er in de winkel komt, al hebben we wel een afspraak met de door de gemeente aangestelde stadsmakelaar.

We vinden dat de gemeente niet alleen moet kijken naar de bezetting van de winkels. Als je iets van je centrum wilt maken, moet je ook de aanlooproute en het straatbeeld upgraden. Dat is niet erg aantrekkelijk op dit moment. De weg vanaf de parkeergarage kan veel mooier dan hij nu is. Hoe schoon houd je de stad, en hoe staat het met parkeertoezicht en de bestrating? Daar zie ik nog geen plannen voor.

Wij hebben aan de zijde van de Vleesstraat wel wat hulp nodig: de bewinkeling en de publieksgroepen daar maken het geen aantrekkelijk deel van het stadshart. Mensen willen er zo niet meer komen, er wordt wild geparkeerd bijvoorbeeld.

Wij zijn bezig met beheren en bouwen, dat wil je graag in een centrum dat méér aandacht krijgt.

Marit van der Helden

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier