Foto:

Gouden Esther Beets voor DOS Sportief in topfinale

  •   keer gelezen

Esther Beets heeft glorieus de landelijke finale gehaald. De sympathieke turnster van DOS Sportief zorgde voor een gouden kwalificatie door in de halve finale als eerste te eindigen. Een prestatie van formaat in een seizoen, waarin zij de ene na de andere prijs wint en vooral veel zelfvertrouwen uitstraalt.


ECK EN WIEL - Beets komt uit bij de junioren in de derde divisie. Een lijn waarin nationaal grote concurrentie bestaat. Bovendien gedurfde oefeningen worden uitgevoerd met een moeilijkheidsfactor die ver boven het gemiddelde ligt. De gymnaste van DOS Sportief heeft bewezen met de top van de derde divisie mee te kunnen. Ook nu weer bij de halve eindstrijd in Varsseveld. In de finale zijn er zeker kansen op een podiumplaats, mits vorm en zekerheid bepalende factoren blijven.

Vooralsnog geniet Esther volop van wat voor haar een sprookjesseizoen is. Met een totaal van 45.317 punten bleef zij in de halve finale – verdeeld in twee afzonderlijke groepen – de naaste belagers een kleine halve punt voor. Op die manier stelde zij de kwalificatie (beste zeven) voor de finale simpel veilig. De sprong leverde met 11.767 punten de hoogste score op. Op dit onderdeel mag Beets ook de toestelfinale turnen. Maar opvallend was ook de 11.700 punten aan de brug als gevolg van een gave uitvoering. Op dit onderdeel staat zij eerste reserve voor de toestelfinale. De evenwichtsbalk leverde een waardering op van 11.000 punten, de vloeroefening (10.850 punten)verliep wat anders dan verwacht omdat de jury de waarde van een element niet toekende. Er bleef echter genoeg ruimte over om over de totale vierkamp de concurrenten op afstand te houden.

De ontlading na afloop was groot, de feestvreugde nog groter. Het ooit kleine en jeugdige talent had zich nadrukkelijk in de schijnwerper gezet als een stijlvolle en zelfstandige jonge vrouw met een rijk toekomstperspectief. En wat is dan mooier om de medaille door moeder Anja Beets omgehangen te krijgen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier