Van de Velde tijdens zijn afscheidsspeech
Van de Velde tijdens zijn afscheidsspeech (Foto: E. Wensink)

Na 41 jaar afscheid van Culemborgs onderwijs

  •   keer gelezen

Onder grote belangstelling van zijn collega’s, oud-collega’s en oud leerlingen, heeft Lek en Linge-docent Richard van de Velde op 11 december afscheid genomen van het onderwijs.


Culemborg - Hij begon in 1978 zijn carrière als AVO-leerkracht aan de toenmalige Scholengemeenschap aan de Willemslaan in Culemborg. De geschiedenis van deze school heeft hij in kaart gebracht op www.willemslaanculemborg.nl In 1985 werd deze school omgedoopt tot Da Vinci Sg en fuseerde in 1995 met Lek en Linge. Van de Velde verhuisde toen als docent Nederlands naar de Multatulilaan en kwam uiteindelijk in 2005 op zijn geliefde brugklaslocatie van deze school terecht.
’s Morgens gaf hij nog les en werd hij op vaak emotionele wijze uitgezwaaid door zijn brugklassers: cadeautjes, klassenboekjes met lieve tekstjes en hugs…

‘s Middags was er een onvergetelijke receptie van tweeënhalf uur in de aula van de brugklaslocatie (BKL) met leuke toespraken, grappige liedjes en een indrukwekkende video met hartverwarmende herinneringen van zijn leerlingen aan zijn lessen. Daarna mocht de pensionado het feest sluiten met een speech, waarin hij ook een video toonde met een terugblik op zijn onderwijsmarathon. Ook droeg hij de oude, spraakmakende schoolbel en zeer oude voetbal trofeeën van de Technische school over aan de locatiedirecteur van de VMBO-locatie.
Van de Velde kan terugkijken op een goed georganiseerd en warm afscheid en kan nu gaan genieten van zijn pensioen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier