Redactie De Tielenaar stelt zich voor: Vlnr Bert Leenders, Jan Bouwhuis, Marjon de Lange, Walter Post en Emile Smit.
Foto Jan Bouwhuis.
Redactie De Tielenaar stelt zich voor: Vlnr Bert Leenders, Jan Bouwhuis, Marjon de Lange, Walter Post en Emile Smit. Foto Jan Bouwhuis. (Foto: Jan Bouwhuis)

De Tielenaar voor alle tielenaren

  •   keer gelezen

maar ook niet-tielenaren mogen dit lezen, natuurlijk!


Marjon de Lange

Alweer vijf jaar draait de website “De Tielenaar”, boordevol met nieuws over Tiel. De Tielenaar houdt met tekst en beeld lezers op de hoogte houden van wat er in de stad en omgeving leeft en speelt, politiek, cultuur, opinie enzovoorts.

Tiel - De site is er gekomen op initiatief van Jan Bouwhuis. Jan werkt als beeldjournalist en is al ruim 50 jaar de stadsfotograaf. Hij zorgt ervoor dat ook de recente geschiedenis van Tiel vastgelegd wordt door middel van foto’s en video. Zijn materiaal wordt bewaard bij het Regionaal Archief Rivierenland. Als hij op pad gaat om een reportage te maken komt daarvan een deel op de site van De Tielenaar. Zo staat dit medium meteen garant voor hoogwaardig beeldmateriaal.

Journalistiek

Jan begon de site in 2015 samen met de bekende Tielse journalisten Huub van Heiningen en Walter Post. Huub was toen al 90 (!) en bleef tot het laatst toe actief schrijven. Helaas is hij in 2018 overleden. Voor de geschreven tekst worden journalistieke normen gehanteerd. Jan doet samen met zijn vrouw Tonnie de eindredactie, maar hij schrijft ook korte stukken bij zijn beeldmateriaal. Voor verdieping en uitgebreide verslagen heeft hij zijn “team” paraat staan. De webmaster van de site is Michel Bouwhuis.

Voorstellen

Ter gelegenheid van het eerste lustrum werd onlangs bovenstaande team-foto genomen. Alle teamleden hebben hun eigen ‘specialiteit’. Walter bijvoorbeeld kan terugkijken op zijn carriere van 32 jaar als dagbladjournalist in onze regio. Hij volgt het wel en wee van inwoners en politici nog steeds. Daarover schrijft hij in column-stijl met zijn overpeinzingen. Emile Smit is stadshistoricus en heeft een uitgebreid oeuvre van historische boeken op zijn naam staan. Van zijn hand zijn natuurlijk de artikelen over Tielse geschiedenis.

Zakengids

Maar ook Bert Leenders en Marjon de Lange schrijven graag over vroeger en doen beiden ook graag actualiteiten en ‘human interest’. Bert heeft jarenlang voor de Zakengids geschreven, hij schreef al voor deze weekkrant toen die maar liefst 60 bladzijden dik was en ook op vrijdag verscheen. Bert staat garant voor alles over de lokale en regionale politiek mét zijn soms ongezouten mening. Marjon schrijft vanaf 2018 voor de Zakengids. De Tielenaar is sinds dit jaar voor haar een leuke aanvulling voor alles wat ze in de Zakengids niet kwijt kan omdat die maar één keer per week verschijnt en redactionele ruimte beperkt is.

Social Media

De Tielenaar probeert onderscheidend te zijn met veel beeld. Via face-book en twitter worden de items op de site verspreid. Uit statistieken blijkt dat de site goed bezocht wordt, artikelen worden ook gedeeld op facebook en soms voorzien van commentaar door de lezers. Nieuws kan altijd aangemeld worden via de site en verder wil het enthousiaste team graag uitbreiden met meer schrijvers. Tenslotte, alles wat het hele team voor de Tielenaar doet is vrijwilligerswerk! 

zie: www.detielenaar.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier