Diana Uithol: ’’Ik vind het heerlijk om iedereen de kans te geven om op een eigen manier bezig te zijn’’.
Diana Uithol: ’’Ik vind het heerlijk om iedereen de kans te geven om op een eigen manier bezig te zijn’’.
Lezersfoto

Gymzaal als tweede thuis

Algemeen 167 keer gelezen

RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – Als vierjarige stond Diana Uithol al in de gymnastiekzaal. Bijna een halve eeuw later is er niets veranderd. Met een gezonde dosis enthousiasme stapt de trainster van DOS Sportief elke week in Rijswijk en Eck en Wiel naar binnen met een allesomvattend doel: ’’Dat ieder kind met plezier naar de les komt en weer naar huis gaat’’. Nu kan dat even niet, want door de coronamaatregelen is daarin de laatste maanden voor de tweede keer een stop afgekondigd. Het lijkt erop, dat het weer behelpen wordt met buitenlessen zoals eerder.

Diana Uithol (52) heeft het vermogen om een lesuur altijd een feestelijk tintje te geven. Koppelt gemakkelijk geduld en aandacht aan elkaar om een bindende factor te realiseren zonder de technische vaardigheden uit het oog te verliezen. Eerst bij Malderick, na de fusie bij DOS Sportief. Vooral de Gymsport geniet haar grote belangstelling. ’’Het zijn leuke gezellige groepen voor jongens en meisjes die op recreatieve manier willen gymmen’’, zo legt zij nog eens uit.

Het lesgeven is niet haar enige kwaliteit. Diana Uithol toont zich ook keer op keer een voortreffelijk organisator bij activiteiten. Zo vervulde zij een belangrijke rol bij de buitenlessen van DOS Sportief in de coronatijd en de daarop aansluitende acties in samenwerking met hoofdsponsor Jumbo-Mostert in Maurik. Zelf is zijn niet de persoon van ’’in de schijnwerper staan’’. Liever houdt zij het simpel en eenvoudig. Haar hart ligt overduidelijk bij de kinderen. ’’Ik vind het heerlijk om iedereen de kans te geven om op haar/zijn manier bezig te zijn. Plezier staat bij mij boven aan mijn lijstje. Mijn motto is niets moet maar alles mag. Iedereen bezit een eigen talent en mag dat ook op eigen tempo ontwikkelen’’.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Tijdens de buitensportlessen legt Diana Uithol nog eens de bedoelingen uit.
Aandacht in de gymsportles aan de rekstok voor de leerling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden