Foto:

Duizenden bezoekers bij kersenpluk

  •   keer gelezen

Afgelopen dagen hebben duizenden mensen de bakjes gevuld met zelf geplukte kersen. Afgelopen zaterdag was de aftrap van het kersenseizoen 2021. De bezoekers kwamen naar Streeckerij de Betuwe in boomgaard d’n Kerkewaerdt om te genieten van de heerlijke Hollandse kersen.


Wadenoijen - Met de Cherrycat express werden de bezoekers van het parkeerterrein naar een ander perceel gereden om te plukken. Hier kreeg een ieder instructies hoe je nu kersen hoort te plukken. Waarna mensen zelf aan de slag konden. En uiteraard zitten de lekkerste kersen bovenin de laagstam kersenboom.. menig bezoeker klom op de trap om juist die ene lekkerste kers te kunnen bemachtigen.

Menig kindertoet zag rood van de kersen die stiekem werden gesnoept. Ook terug terug bij het kersenstalletje van Aart Blom was het een gezellige boel. Zaterdag was er de première van de Cherrycat theatershow. Cherrycat en fruitmeisje Lieke geven hier op een vrolijke, educatieve wijze uitleg over fruit. Ook dansen, zingen en springen de kinderen, maar ook de ouders deden gezellig mee op de vrolijke muziek van het Cherrycat lied. De kersen rook en bellenblaas zorgen voor spanning over wat er nu weer uit de magische fruitkist te voorschijn komt.

De theatershow is de aftrap voor het nieuwe 4 hectare grote fruitbeleefpark waar binnenkort met de bouw zal worden gestart. Volgend jaar hopen we rond deze tijd van het jaar open te zijn met het nieuwe park aldus Blom. Zo gaan we straks ook kersen telen in de kas. En zijn we de eerste kersen zelfpluk kas in Nederland met hun heuse jamfabriek waar mensen zelf hun fruit kunnen plukken en dan verwerken tot jam. Naast zelfpluk is veel ruimte voor educatie en beleving maar ook sfeervolle Betuwse gezelligheid.

Opvallend is de vele Aziatische bezoekers aan het park. Voor hun zijn kersen een delicatesse. Speciaal voor deze mensen houden we 26 juli een Aziatische dag. In de weekenden is er sowieso volop vertier voor jong en oud in de boomgaard. Maar kun je er ook heerlijk genieten van een hapje en drankje op het gezellige terras tussen de kersenbomen.

Door de week is er dagelijks ook volop de mogelijkheid om te komen plukken. De mensen willen er weer op uit en ouderen stappen weer volop in de bus voor een leuk dagje uit. Met diverse busmaatschappijen hebben we leuke arrangementen voor een Betuwse beleving die nog tot ongeveer half augustus zal gaan duren.

Naast kersen is het dit jaar voor het eerst ook mogelijk om straks je eigen pruimen te plukken. Dit is nieuw dit jaar, de pruimen zullen naar verwachting dit jaar iets kleiner zijn. De bomen hangen namelijk heel erg vol. En dan later in het seizoen ergens in september kun je ook nog je eigen appels plukken. Hoe leuk is dat!

Fruit is lekker, fruit is gezond. Fruit komt niet uit de fabriek maar groeit aan de boom of aan een plant. Maar van fruit kun je heerlijke gerechten maken of zo opeten. Dat is de boodschap die we de mensen graag meegeven.

Voor openingstijden en informatie kunt u terecht op de website www.streeckerijdebetuwe.nl of op de Facebook pagina.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier