Van links naar rechts: mevrouw Knobbout, mevrouw Van Norden, de heer Zaaijer, de heer Versteeg en de heer De Bie
Van links naar rechts: mevrouw Knobbout, mevrouw Van Norden, de heer Zaaijer, de heer Versteeg en de heer De Bie (Foto: KleurrijkWonen)

Wooncomplex De Brug krijgt regentonnen van KleurrijkWonen

  •   keer gelezen

Op vrijdag 2 juli heeft KleurrijkWonen bij wooncomplex De Brug in Tiel 10 regentonnen geplaatst. De vraag om regentonnen kwam van bewoonster mevrouw A. van Norden. Toen het vorig jaar zo droog was, bedacht ze dat het handig zou zijn om een regenton te hebben. Dat bespaart veel drinkwater en dan hoeven de bewoners op de begane grond niet zo ver een gieter te tillen.


Tiel - Wijkbeheerder Arjan Woesthoff heeft aan andere bewoners met een tuintje gevraagd of zij ook een regenton zouden willen: “KleurrijkWonen besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Het idee van de regentonnen waarmee je regenwater opvangt en hergebruikt, is een mooi voorbeeld van hoe we duurzaamheid oppakken samen met onze huurders. De andere bewoners reageerden enthousiast en inmiddels zijn de regentonnen aangesloten op de regenpijpen.”

Mevrouw van Norden: “Het is fijn dat KleurrijkWonen dit voor ons doet. Ik ben inmiddels alweer in de 70 en kan dit niet zelf. Zo kan ik lekker mijn tuintje blijven verzorgen en ook nog iets goeds doen voor het klimaat, want ik verbruik nu minder drinkwater.” Mevrouw van Norden heeft ook nog ideeën om de gehele tuin van het wooncomplex goed van water te kunnen voorzien: “Het zou mooi zijn als de tuin automatisch wordt beregend als het zo droog is als vorig jaar. De struiken raakten toen helemaal uitgedroogd. Gelukkig is alles hersteld en ziet de tuin er nu prachtig uit”.

Groenvoorziener Van de Bijl & Heierman heeft geholpen met het plaatsen van de regentonnen en heeft 10 gieters geschonken aan de bewoners: “Ook wij steunen dit initiatief van harte en hebben er samen met KleurrijkWonen vandaag een feestje van gemaakt voor de bewoners. Goed om te zien hoe zij genieten van het buiten zijn. We weten allemaal hoe belangrijk dat is om je prettig te blijven voelen”.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier