Cultuurfonds Gelderland ondersteunt 79 cultuur- en natuur projecten met bijna € 250.000.

  •   keer gelezen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 79 projecten ondersteund. Daarmee werd € 248.282 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.  Het aantal van 79 projecten is twee keer zoveel als in het tweede kwartaal van het vorige jaar, toen de coronacrisis begonnen was. Ook het totaal toegekende bedrag is twee keer zo hoog. Kennelijk zijn de bedenkers van bijzondere projecten op het gebied van natuur en cultuur weer hoopvol gestemd.


De bijdragen zijn bedoeld voor projecten in diverse sectoren. Er wordt een educatieproject ontwikkeld rond een vlasoven uit Winterswijk die in de textielindustrie werd gebruikt, en in het najaar wordt in Culemborg de theaterproductie De ramptoerist gespeeld, die reflecteert op onder meer de coronacrisis. In Nijmegen verdiepen leerlingen zich in de migrantengeschiedenis en wordt een kunst- en klimaatfestival gehouden dat over de toekomst fantaseert. De theaterproductie Hokjesdenken van Theatergroep Greppel die op tien locaties in de provincie Gelderland speelt, is ontstaan uit de coronacrisis.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl

Nieuwe aanvragen

Er kunnen nieuwe verzoeken voor bijdragen worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier