<p>• Kevin Cornet.</p>

• Kevin Cornet.

(Foto: @Kozakken Boys)
update

Kevin Cornet vertrekt bij Barendrecht en keert terug naar Kozakken Boys

  •   keer gelezen   Sport

WERKENDAM • Kozakken Boys’ nieuwe TD Johan van der Werff heeft zijn eerste daad gesteld: hij haalt Werkendammer Kevin Cornet terug naar De Zwaaier.

Cornet komt over van derdedivisionist Barendrecht, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. Barendrecht maakte het vertrek van de 23-jarige linksback woensdagavond wereldkundig.

Kevin Cornet speelde al eerder voor Kozakken Boys en doorliep de jeugdopleiding van Willem II. Voor hij naar Barendrecht verkaste, kwam de verdediger uit voor Unitas-zondag.

Bagage
‘Toen Johan van der Werff mij vroeg voor een terugkomst hoefde ik niet lang na te denken’, aldus Cornet op de website van Kozakken Boys. ‘Ik ben vorig seizoen ook al eens gepolst, maar toen vond ik dat ik nog te weinig bagage had. Ik heb het idee dat ik volwassener ben geworden en dat het nu een goed moment was. Het was altijd al het plan om terug te komen en hopelijk basisspeler te worden. Ik ben een Werkendammer, mooier dan spelen voor je eigen club op hoog niveau kan niet!’

Fantastische ervaring
‘Ik kwam als jonkie bij Unitas binnen. Na een half jaar op de bank kreeg ik de kans als basisspeler op rechtsback en op het middenveld. Het seizoen erna was ik linksback, de positie waar ik denk ik het beste tot mijn recht kom. Na drie mooie jaren koos ik voor Barendrecht’.

Op De Bongerd ontpopte Cornet zich wederom tot basisspeler en mocht hij twee weken geleden opdraven in de Johan Cruijff ArenA voor het bekerduel met Ajax (4-0). ‘Dat was een fantastische ervaring. Ik keek m’n ogen uit, ook al was het natuurlijk jammer dat het stadion leeg was. De ervaring neem ik mee’.

Klik
Aankomend seizoen wordt Cornet weer herenigd met Adjei, met wie hij een seizoen samenwerkte bij Unitas. ‘Rick is een inspirerende trainer en we hadden direct een klik. Bij hem staan discipline en hard werken hoog in het vaandel, dat ligt mij wel. Hij heeft mij als klein, driftig mannetje echt geholpen in mijn weg in het seniorenvoetbal. Ik kijk er naar uit om weer onder hem te spelen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten