Foto: Rallymaniacs
UPDATE

Rijswijker Edwin Straver in kritieke toestand na crash in voorlaatste Dakar-etappe

  •   keer gelezen   Sport

RIJSWIJK • Edwin Straver is donderdag in de voorlaatste etappe van de Dakar-rally ten val gekomen.


De Rijswijker is daarbij zwaar gewond geraakt en ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ongelukkig
Hij passeerde in de elfde etappe, van Shubaytah naar Haradh, het tweede waypoint als 36e, maar is daarna met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur ongelukkig ten val gekomen in de duinen.

Alarm
Collega-motorrijders, waaronder landgenote Mirjam Pol, sloegen daarop alarm, waarna het medische team met een helikopter snel ter plaatse was.

Gebroken
Straver zou ongeveer tien minuten lang geen hartslag hebben gehad. Door artsen ter plaatse is hij gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens naar het ziekenhuis in Riyad gebracht, waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

Afwachten
Het is de komende dagen een kwestie van afwachten over hoe Straver's toestand zich ontwikkelt. Straver nam dit jaar opnieuw deel aan de Dakar-rally in het kistrijdersklassement, waarin de coureurs zich enkel moeten redden door middel van de spullen die ze in een kist meenemen.

Link
Hij was zich overigens terdege bewust van de risico's die de duinen in Saoedi-Arabië met zich meebrengen. Dat liet hij na de etappe van een dag eerder al weten: "Het was wel link: zo had je tien mooi glooiende duinen en dan ineens één die afgekapt was. Ik rem voor alles. Als ik het niet kan zien, ga ik er ook echt niet overheen. Bij mij ging alles goed, maar ik heb gezien dat dat niet bij iedereen het geval was."

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten