Eenvoudige zege voor CFM/Transito

  •   keer gelezen   Sport

WERKENDAM • CFM/Transito heeft vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt op debutant ZVV Ede.


De Werkendammers kwamen geen enkel moment in de problemen tegen de bezoekers en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 8-1. Al vroeg in de eerste helft werd duidelijk dat CFM/Transito weinig te vrezen had van de tegenstander. Veelvuldig onnodig balverlies aan Edese zijde werd echter nog niet meteen afgestraft door de Werkendammers.

Na tien minuten kwam de thuisploeg dan toch op stoom en liep snel uit naar een 5-0 voorsprong, wat ook de ruststand zou zijn. In de tweede helft duurde het wederom een tijd voor het net gevonden werd. Erik Blokland zorgde voor de zesde treffer van de thuisploeg, maar zag even later de bezoekers wat terugdoen.

Via twee doelpunten van Bart Jongejan in het slot van de wedstrijd werd de eindstand 8-1. CFM/Transito vindt zich dankzij deze zege terug in de bovenste regionen van de Eerste Divisie.

Aankomende vrijdag staat een bekerwedstrijd op het programma voor de Werkendammers. Net als vorig seizoen zal een Eredivisieploeg zijn opwachting maken in De Crosser. Ditmaal zal ZVV Volendam afreizen naar Werkendam, waar om 20:00 uur de wedstrijd tegen CFM/Transito zal beginnen.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten