• De 2017-editie in beeld.
• De 2017-editie in beeld. (Foto: aangeleverd)

Jeugdzeilwedstrijd Q-cup op afgedamde Maas

  •   keer gelezen   Sport

WOUDRICHEM • Watersportvereniging Woudrichem organiseert op zondag 16 september in samenwerking met WV De Merwede uit Gorinchem wederom de Q-Cup.


De Q-cup is een regionale zeilwedstrijd waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wedstrijdzeilen. Het is een landelijk initiatief van het Watersportverbond en is geschikt voor kinderen tot 13 jaar die de basisbeginselen van het zeilen onder de knie hebben.

Behalve zeilkleding en een zwemvest hoeven deelnemers niets mee te nemen; De kinderen kunnen op de dag zelf gebruik maken van de tientallen optimisten die WSV Woudrichem, WV De Merwede en het Watersportverbond beschikbaar stellen.

Programma
De Q-cup speelt zich af in en rond de haven van Watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam en de inschrijving en uitleg starten vanaf 8:30 uur. De regels van de Q-Cup zijn eenvoudiger dan de normale zeilwedstrijdregels.

Ze worden voorafgaand aan de wedstrijden uitvoerig toegelicht. In de ochtend starten de eerste wedstrijden. Deelnemers varen een aantal korte wedstrijdjes. De kosten voor deelname bedragen 15 euro, inschrijving is mogelijk via onderstaande website.

www.qcup.nl 

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten