Net niet voor waterpoloërs ZVDO'74

Sport 310 keer gelezen

ANDEL • De waterpoloërs van ZVDO'74 waren zaterdag dicht bij de eerste punten van het seizoen, maar de thuiswedstrijd tegen Merlet uit Cuijk ging met 5-6 verloren.

De heren van ZVDO begonnen scherp aan de wedstrijd en kregen na 1 minuut al een strafworp. Deze werd vakkundig in het doel gewerkt door Emiel Goedel. Een minuut later was het echter al weer 1-1, doordat ook Merlet een strafworp kreeg en deze benutte. De twee ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en veel doelkansen werden er niet gecreëerd. Door een van richting veranderd afstandsschot kon ZVDO weer op voorsprong komen. Stand: 2-1 voor ZVDO.

De tweede periode gaf hetzelfde beeld, met opnieuw drie doelpunten. Deze periode alleen twee doelpunten voor Merlet en 1 voor ZVDO. Jan-Willem Vaneker kon in deze periode met een snelle uitbraak het doelpunt voor ZVDO maken. Door twee man-meer situaties kon Merlet de stand gelijk trekken, waardoor er met 3-3 de rust werd ingegaan.

Mis
De derde periode ging het mis voor ZVDO. Door een strafworp en twee afstandsschoten, van één en dezelfde man van Merlet, keek ZVDO ineens tegen een achterstand aan van 3-6. De aanvallen van ZVDO lieten ook te wensen over. De mannen kregen het niet voor elkaar om iets te creëren. De time out die gebruikt werd door coach Theo van Berchum om de aanval op de rit te krijgen gaf ook niet het gewenste resultaat.

Het verschil was gemaakt door Merlet. ZVDO probeerde het in de vierde periode nog wel, maar Merlet verdedigde vooral de gemaakte voorsprong. Diverse uitsluitingen leverden ook geen doelpunten op. Op 41 seconden voor het eindsignaal kreeg ZVDO nog een strafworp. Deze werd net als in de eerste periode verzilverd door Emiel Goedel.

Met de laatste aanval kreeg ZVDO het toch nog voor elkaar om de 5-6 te maken, maar er was te weinig tijd over om de achterstand om te buigen. Zaterdag moeten de heren om 18.30 uur aantreden tegen De Schelde in Terneuzen.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 20 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 23 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25