Foto: aangeleverd

Renze van Emmerik sluit debuutseizoen positief af

  •   keer gelezen   Sport

MEEUWEN • Bij de twee slotraces van het OW Cup seizoen op het TT- circuit Assen heeft Renzo van Emmerik uit Meeuwen met een achtste en zesde plek zijn debuut in de NK SuperCup 1000 klasse positief afgesloten.


Tijdens de trainingen op vrijdag werd er door de geluidsproblematiek in Assen ingekort op de rijtijd en daardoor kwam Van Emmerik amper toe aan uitproberen van verschillende instellingen die waren bedacht. Die tijd had hij juist nodig om weer een goed gevoel met de motor te krijgen.

Op de racedag was de negende startplek niet iets waar hij tevreden mee kon zijn.

Matige start
Na een matige start van race 1 zat hij toch vrij snel in een goed tempo en liep iets in op een tweetal voor hem maar wat gripverlies aan de achterkant moest hij dat tempo in de laatste vier ronden iets laten zakken. Een achtste plek was het resultaat op de finish.

De start van race twee was nog iets slechter en na de eerste bocht kwam hij pas als dertiende door. Maar na de nodige inhaalacties kon hij mooie rondetijden noteren en opklimmen naar plek zeven. De zesde plek was binnen handbereik maar door een foutje in de laatste ronde zat dat er niet meer in. 

Renzo: "Het duurde lang voor ik weer voldoende vertrouwen in de motor had. Maar ik heb het seizoen toch mooi af kunnen sluiten. Vooral race twee was een goeie race met constante tijden die niet ver van mijn PR af liggen, dus daar ben ik zeker blij mee. Met de zevende positie in het eindklassement kan ik ook alleen maar tevreden zijn."

Nu weer plannen maken voor het volgende seizoen. De intentie is om met de BMW weer aan de start te staan.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten