• ACKC verloor zaterdag van NIO.

ACKC komt mentale klap niet te boven

Sport 266 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft de fraaie winst op OEC zaterdag tegen NIO geen goed vervolg kunnen geven.

In Rotterdam werd het uiteindelijk 20 tegen 15. ACKC begon nog wel sterk aan de wedstrijd. Het stond al snel 0-2, dankzij de doelpunten van Wietse de Vries en Stef Mommers. Ondanks het feit dat beiden ploegen scoorden, nam ACKC het voortouw en kwam op een 2-5 voorsprong.

Na een kwartier werd het lastiger: kans op kans werd gemist en NIO kwam zo gemakkelijk langszij. Waar ACKC na een gemiste kans de kopjes lieten hangen, ging NIO voortvarend verder. De tegenstander speelde een statisch spel, wat effectief bleek te zijn. De vele afstandsschoten werden binnengeschoten en zo had NIO in de rust een voorsprong van vijf punten. Trainer Mark den Hartog gaf in de kleedkamer een duidelijke boodschap: "Als we mentaal niet sterker zijn, zal je nooit als winnaar uit deze wedstrijd komen."

Extra aanwijzingen
Met wat extra aanwijzingen voor de aanval en de verdediging ging ACKC positief de laatste 35 minuten in. NIO opende na rust direct de score, maar bij ACKC probeerde iedereen positief te blijven. Iedere keer als ACKC een doelpunt scoorde, scoorde NIO mee.

Dit zorgde ervoor dat de achterstand niet ingehaald werd en NIO dus op een comfortabele voorsprong kwamen. De trainer wisselde nog een aantal keer, maar zonder resultaat. Uiteindelijk stond het scorebord op 20-15. Door deze nederlaag staat ACKC nu op een gedeelde vierde plek, samen met NIO.

Zaterdag staat de laatste veldwedstrijd van dit jaar op de planning. Op eigen veld speelt ACKC tegen Sperwers. Om 15.30 start deze wedstrijd.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 17 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 21 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25