Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
De A-meiden van Voltena.
De A-meiden van Voltena.

Zilver voor meiden Voltena

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJK • Zowel de A- als de B-meiden van Voltena hebben dit weekend een zilveren medaille behaald tijdens de finales voor de volleybalbeker van de regio Zuid-Nederland.


De A-meiden moesten het opnemen tegen het sterke Peelpush uit Meijel, een team waarvan de meeste spelers dit jaar in de 2e divisie uitkwamen. Het krachtverschil in de eerste set was groot (25-9 winst voor Peelpush), maar de Voltena A-meiden kwamen in het vervolg van de wedstrijd sterk terug. De tweede set werd met 23-25 een prooi voor Voltena.

De derde set was een set op hoog niveau. De meiden van Voltena vochten als leeuwen, maar het was net niet genoeg om de set te pakken. Peelpush won de set met 25-20. In de vierde set ging het nog even gelijk op, maar na een blessure van Jolijn de Haan was Voltena niet meer in staat het tij te keren en verloor het de set met 25-13.

Thriller
De B-meiden van Voltena maakten er een heuse thriller van in de finale tegen Flamingo's '56 uit Gennep. De eerste set werd gewonnen door Flamingo's met 19-25, de tweede set won Voltena met 25-17. De derde set won Flamingo's weer met 19-25 en dus moest Voltena vol aan de bak om de vierde set te winnen en er dus een vijfsetter uit te slepen.

Lang leek dat te lukken: er werd een comfortabele voorsprong opgebouwd, maar Flamingo's was taai en gaf niks cadeau. Voltena maakte zelf een paar dure fouten en mede daardoor wonnen de meiden uit Gennep met 24-26 de set en daarmee ook de beker.

De B-meiden spelen zaterdag nog een beslissingswedstrijd tegen Fortutas om deelname aan het Nederlands gesloten jeugdkampioenschap af te dwingen. De A-meiden hebben zich al geplaatst voor dit toernooi.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier