Afbeelding

Gemeente: 'Begin op tijd met rijbewijs aanvragen'

Algemeen 675 keer gelezen

ALTENA • Begin op tijd met de aanvraag van een nieuw rijbewijs, zeker als daarvoor ook een gezondheidsverklaring ingevuld moet worden.

Dat adviseert de gemeente Altena. Door drukte bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kan het beoordelen van de rijgeschiktheid langer dan vier maanden duren, schrijft het bureau op de website.

Aanvragen of verlengingen van een rijbewijs zónder een gezondheidsverklaring worden op het gemeentehuis in Almkerk binnen vijf werkdagen afgehandeld. De bottleneck is dus zo'n verklaring. "Daar hebben wij geen bemoeienis mee, dus we weten ook niet hoe lang dat precies duurt", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Een paar weken geleden kreeg Altena wel een 'paar extra klachten' over de duur van de procedure en de bereikbaarheid van het CBR, maar volgens de woordvoerder is de situatie aan de beterende hand. "We hebben de indruk dat het CBR er alles aan doet om de dienstverlening te verbeteren." Daarom vindt verantwoordelijk wethouder Hans Tanis het ook niet nodig om bij het CBR aan de bel te trekken. 

Mensen die bijvoorbeeld een praktijkexamen gaan afleggen, een groot rijbewijs willen halen of verlengen of ouder zijn dan 75 jaar dienen een gezondheidsverklaring van het CBR in te vullen. Het bureau adviseert iedereen die naar één of meer medisch specialisten moet om zes maanden voor het verlopen van het rijbewijs via Mijn CBR de gezondheidsverklaring in te dienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Spelers en publiek vieren de promotie van Virtus naar de eerste divisie.
BC Virtus uit Werkendam geeft seizoen extra glans met promotie naar eerste divisie Sport 19 uur geleden
• Archieffoto van een activiteit van de Zonnebloem afdeling Woudrichem e.o.
Zonnebloem Woudrichem e.o zoekt dringend bestuursleden: nu geen activiteiten mogelijk Nieuws 19 uur geleden
• De jeugd gaat als eerste van start op het parcours.
Naast hardloopwedstrijd Omloop van de Biesbosch, ook prestatieloop van 5 kilometer Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden