Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• Tijdens een feestelijke middag werd de gerenoveerde school geopend.
• Tijdens een feestelijke middag werd de gerenoveerde school geopend. (Foto: JAN NOORLANDT)

Gerenoveerde basisschool Oudendijk feestelijk geopend

  •   334 keer gelezen

OUDENDIJK • Basisschool Oudendijk opende vrijdagmiddag de school na een ingrijpende renovatie. De officiële handeling werd verricht door wethouder Renze Bergsma in aanwezigheid van alle kinderen, het personeel en veel ouders.

Het werd een feestelijke middag met lekkere hapjes en drankjes. 

De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van de renovatie van de veertig jaar oude school in Oudendijk. Op basis van de onderwijsvisie zijn tekeningen gemaakt. Hierbij is ook rekening gehouden met de unieke omgeving en de ligging van de school.

De gemeente was vanaf het begin nauw betrokken bij het renovatieplan. De gehele verbouwing heeft plaatsgevonden tijdens de zomervakantie.

Bij Basisschool Oudendijk was behoefte aan speciale ruimten voor techniek-/cultuuronderwijs, ook wilde de school de mogelijkheid hebben om verschillende ruimtes te koppelen en zo een grote ruimte te maken waar met alle kinderen activiteiten kunnen plaatsvinden.

Bovendien werd de overgang van buiten naar binnen flink verbeterd, zo zijn er nu bijvoorbeeld openslaande deuren in elk lokaal.

Daarnaast werden er extra ruimtes gerealiseerd om in kleine groepjes apart te werken en kwamen er speciale plekken om te fluisteren of juist helemaal stil te zijn. Ook is er een grote keuken, waar gekookt kan worden met de kinderen. Tot slot is er veel energie gestoken in een nieuwe frisse inrichting, nieuwe vloeren en aankleding en staat de school vol met handige opbergkasten. 


 

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK