Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Teus Admiraal

Woudrichemse kunstroute pas weer in 2019

  •   559 keer gelezen

WOUDRICHEM • De kunstroute in de vesting van Woudrichem wordt dit jaar niet in september gehouden, maar op 15 en 16 juni 2019.

De kunstroute werd jarenlang gecombineerd met de landelijke Open Monumentendag in het tweede weekend van september. Het vrijwel geheel nieuwe bestuur heeft echter meer tijd nodig voor de organisatie, zo vertelt vicevoorzitter Marina Zwaan.

Samenwerking
Tevens wil de kunstroute meer samenwerking met het onderwijs en het programma Cultuureducatie met Kwaliteit van Bibliotheek CultuurpuntAltena. "We willen graag meer doen met de jeugd en zij bieden de basisscholen een cultuurmenu aan. September is dan gewoon geen handige maand. Voor leerlingen is het toch veel leuker om op school aan kunst te werken en dan iets te maken dat ze ook kunnen laten zien tijdens de kunstroute. Het einde van het schooljaar is dan een veel betere tijd."

De samenwerking is vooralsnog beperkt tot de basisscholen, maar Zwaan sluit niet uit dat in de toekomst ook de middelbare scholen in de regio betrokken worden bij het culturele evenement. Ook ziet de Kunstroute Woudrichem kansen om na de herindeling Altenabreed één of meerdere culturele evenementen te organiseren.

Oerol Festival
"Denk aan samenwerking met de kunstroute in Aalburg, maar ook in Werkendam is tweejaarlijks een kunstroute. Je ziet steeds meer culturele evenementen in de regio; misschien kunnen we wel een soort Oerol Festival houden met al die disciplines samen." De vesting van Woudrichem moet wel het culturele hart van Altena blijven en de kunstroute blijft zoeken naar een goede mix tussen professionele en semi-professionele kunst.

Naast Marina Zwaan zijn Maaike van der Mee, Ton en Anja de Koning betrokken bij de kunstroute in Woudrichem.

Hannie Visser-Kieboom

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }