Afbeelding

CDA Altena: 'Oneerlijke verschillen huisvesting verenigingen'

Algemeen 562 keer gelezen

ALTENA • CDA Altena wil dat alle verenigingen in de nieuwe gemeente gebruik kunnen maken van een subsidieregeling om hun huisvesting te kunnen betalen.

Het Woudrichemse CDA-raadslid Ad de Graaf vreest voor 'oneerlijke verschillen' als de drie gemeenten per 1 januari 2019 officieel samengevoegd worden en daarvan zijn vooral de huidige Woudrichemse verenigingen de dupe.

Enkele jaren geleden heeft de gemeente de dorpshuizen geprivatiseerd, waardoor verenigingen die gebruik maken van 't Buitenhoff, Het Verlaat of 't Rondeel hoge tarieven moeten betalen. Exploitanten moeten anderzijds dat tarief hanteren om hun eigen onderneming gezond te houden.

Alternatieve locaties
De Graaf ziet dat verenigingen daardoor hun toevlucht zoeken bij 'alternatieve locaties'. "Kijk bijvoorbeeld naar Oranjevereniging Juliana in Andel, die d'n Aelse dorpsquiz dit jaar startten in de showroom van Van Willegen. Wij hebben dat met ondernemersvereniging De Linden (De Graaf is hier voorzitter, red.) ook al eens gedaan. Dat zijn signalen."

In de buurgemeenten Werkendam en Aalburg zijn de tarieven lager, stelt de CDA'er. "In 't Uivernest in Hank kunnen verenigingen dankzij de gemeente gratis vergaderen."

Als het aan De Graaf ligt komt er in de gemeente Altena straks een 'uniforme subsidie', zodat verenigingen die geen eigen locatie hebben hun huisvesting kunnen blijven betalen. De Graaf heeft daarover inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het Woudrichemse college en hij wil o.a. weten of burgemeester en wethouders al een plan hebben bedacht om de onderlinge verschillen weg te werken.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 15 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 19 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden