• Ruben van der Stelt in actie in Hoornaar.
• Ruben van der Stelt in actie in Hoornaar. Foto: Jan de Bruin

Nieuwendijker Ruben van der Stelt wordt derde

Sport 697 keer gelezen

HOORNAAR • Nieuwendijker Ruben van der Stelt is zaterdag derde geworden bij de laatste wedstrijd voor de wintercompetitie van 2017.

In de A-klasse (licentiehouders) deden in Hoornaar 39 rijders mee. Met de leiderstrui om de schouders had Max de Jong genoeg inspiratie om meteen vanaf de start een mooie voorsprong te nemen. Bart van den Berg leidde de achtervolging met Tijmen Pesselse, Rijswijker Mika Bouman, Kenny Bongers en Kjell Roerbag in zijn wiel.

Kettingbreuk
Zo leek de strijd om de tweede plaats te gaan, maar na enkele ronden stond Max de Jong aan de kant met een kettingbreuk.

Tot zijn geluk kon hij via de stand van Brouwer Bikesport voor een snelle reparatie zorgen, zodat hij de wedstrijd kon vervolgen. Intussen was Pim van der Marel opgerukt naar de eerste plaats en kwam de dreiging vanuit de achterhoede. Jens van de Dool en Jesse Bikker kwamen steeds dichterbij maar Niels Wubben - in 2015 nog professioneel veldrijder - kwam in de eindfase nog tot de tweede plaats.

De jonge Ruben van der Stelt verweerde zich uitstekend met een derde plaats. Ook Max de Jong kon na zijn mankement nog een aantal plaatsen terugwinnen en hield met de zesde plaats de leiding in het klassement. Mika Bouman staat daarin vierde.

In de B-klasse (recreanten) was het Koen van Wijngaarden uit Giessenburg die met de overwinning aan de haal ging. Hij voert ook het algemeen klassement aan, gevolgd door Leon Slingerland uit Schoonhoven en Jacco van Mastrigt uit Nieuwendijk.

Bij de dames blijft plaatsgenoot Noa Stolk koploper. De wedstrijd zaterdag in Hoornaar werd daar gewonnen door Riikka Vreeswijk-Kelja uit Gorinchem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 21 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws gisteren
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden