Afbeelding

Nieuwe keuken voor Scouting Hank

Algemeen 259 keer gelezen

HANK • Het is een kwestie van een paar randjes kit, nog wat elektra aansluiten, schoonmaken, inrichten en hij is klaar: de nieuwe keuken van Scouting Hank.

Echt nieuw is deze niet, maar vergeleken met de keuken die er stond voelt het wel zo aan. De oude keuken deed dienst vanaf het moment dat Scouting Hank haar intrek nam in 't Kraaiennest aan het Maaspad, wat inmiddels twaalf jaar geleden is. Aangezien het toen al geen nieuwe keuken meer was, is de conclusie gerechtvaardigd dat de keuken aan vervanging toe was.

Slooppand
Enige tijd geleden heeft Scouting Hank de mogelijkheid gekregen om materiaal uit een, te slopen pand, te halen. Dit hebben ze, uiteraard dankbaar, met beide handen aangepakt. 

Enkele weken geleden is begonnen met het leegruimen van het staflokaal waarna de oude keukeninventaris deskundig werd ontmanteld. Op zaterdag 7 oktober is een groep vrijwilligers begonnen de nieuwe keuken op te bouwen.

De zaterdag erna is deze klus geklaard. Kortom, Scouting Hank is in het bezit van een prachtige keuken die weer een flink aantal jaren mee moet kunnen. Een keuken waar ze erg trots op zijn. 

Verbeteringen
Behalve de keuken is Scouting Hank de laatste jaren, los van het gewone onderhoud, sowieso volop aan het investeren in verbeteringen, vernieuwingen en onderhoud. Vorig jaar is een nieuwe loods geplaatst; een verplaatsing binnen de haven van de vloot; en het grondig aanpassen van de nieuwe loods aldaar.

Een nieuw houthok, een nieuw rek voor de pionierpalen, een nieuwe trap binnen het gebouw en nog diverse aanpassingen aan de haven zijn klussen die de komende tijd nog aangepakt zullen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 22 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden