ACKC verslaat nog ongeslagen koploper Vriendenschaar

  •   61 keer gelezen   Sport

ALMKERK • ACKC had afgelopen zaterdag gezien de stand op de ranglijst een moeilijke wedstrijd eerste wedstrijd van 2019. De Almkerkers rekenden echter wél af met de ongeslagen koploper Vriendenschaar uit Bodegraven.

ACKC begon zoals was afgesproken fel aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong, alhoewel deze ook weer net zo snel teniet werd gedaan. De wedstrijd ging gelijk op en zeker in de eerste fase was er geen betere ploeg aan te wijzen. Verdedigend en aanvallend was het een gelijke strijd. Vriendenschaar kon even op voorsprong komen en het waren Jelle van de Water en Wietze de Vries die voor ACKC wat terug deden.

Gedurende het verloop werden de Almkerkers wel wat sterker en via een schot van afstand van Natasja Kuipers en een stip, die feilloos door Van de Water werd verzilverd, kon ACKC op een 4-6 voorsprong komen. Vriendenschaar had echter weer antwoord en kon via haar schutters weer langszij komen. Uiteindelijk kon er gerust worden bij een gelijke stand van 7-7. Het begin van de tweede helft was niet veel anders, nadat ACKC via De Vries op voorsprong kwam, kwamen de Zuid-Hollanders weer snel terug en zelfs op een 9-8 voorsprong. Eigenlijk was er gedurende de gehele wedstrijd de spanning wie er uiteindelijk de volle buit zou pakken. Zo halverwege de tweede helft leek er een kantelpunt in de wedstrijd te komen ten nadele van ACKC.

Bij een 11-10 stand werd er op het juiste moment door de ACKC-coach een time-out aangevraagd en werd er tevens wat tactisch gewisseld. Het werd duidelijk dat de ploeg uit Bodegraven al heel veel krachten had verspeeld. Nog één keer kwam de thuisploeg op voorsprong, maar de laatste tien minuten kon ACKC de dienst uitmaken en had de ploeg na de gelijkmaker (12-12) van Wietze de Vries het heft in handen genomen. Het waren uiteindelijk Rik Millenaar en tot slot Jelle van de Water die de spanning enigszins weg namen. ACKC speelde de wedstrijd professioneel uit en pakte een fantastisch 12-14 overwinning.

Een wedstrijd waarbij er één team stond dat voor elkaar door het vuur ging. Inmiddels neemt ACKC in de 3e klasse F de derde plaats in achter Vriendenschaar en Tiel'72 die beiden 8 punten hebben, ACKC volgt met 7 punten. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd met LUNO.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }