Proeven aan het leven van een brugklasser op Altena College

  •   211 keer gelezen

SLEEUWIJK • "Ik heb zo'n zin in volgend jaar!" Een mooier compliment kun je als school niet krijgen van een groep 8'er. "Hier doen we het allemaal voor", zegt conrector Hilde van Haaften na afloop van de Altena Experience, de doe-middag op het Altena College.

Ruim 200 groep 8'ers grepen hun kans om alvast te proeven aan het leven van een brugklasser. In het scheikundelokaal gaat het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. "Dit doen we niet op de basisschool."

Moïs heeft zich ingeschreven voor de 'experience' Natuur & Wetenschap en is uiterst geconcentreerd bezig met haar proef met brander, metalen knijper en gaasje. In de gymzalen wordt er fanatiek gesport bij Sportief.

Atletiekbaan
"Ik kijk nu al uit naar de atletiekbaan naast de school." Diede Vreeswijk ziet samen met haar collega's van de vakgroep bewegingsonderwijs hele mooie mogelijkheden voor de toekomst.

Bij Creatief maken de leerlingen hun eigen handtekening met vorm- en kleurcontrasten. Otto Meijer, docent Beeldende Vorming: "Hier begint het bij leren kijken en daarna wordt er iets vormgegeven."

Met hun nog net niet droge kunstwerken haasten de groep 8'ers zich alweer naar de volgende experience. Hoe de ideale doe-middag eruit ziet? "Aan de Altena Experience zou ik niets veranderen", zegt Djoély, die bij IT-Skills met trots de door haar zelf ontworpen stickers van de printer pakt.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }