Zilver weekend voor Rick Sonnema

Sport 124 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Karateka Rick Sonnema heeft dit weekend tweemaal een zilveren medaille in de wacht gesleept.

Dat deed hij zaterdag tijdens de open West-Brabantse kampioenschappen en op zondag bij de Buitenveldert Cup. Sonnema, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Zaterdag was hij afgereisd naar Roosendaal voor de open West-Brabantse kampioenschappen.

Nadat de Wijk en Aalburger alle voorrondes had gewonnen verloor hij de finale, terwijl hij hetzelfde toernooi de drie jaar daarvoor winnend wist af te sluiten. Ook op zondag in Amsterdam won Sonnema alle voorrondes. In een hele spannende finale trok hij echter aan het kortste eind. "Voor het eerst twee wedstrijden in één weekend gedaan en dat is zeker geslaagd en weer veel ervaring rijker", laat hij desondanks weten.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 19 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 23 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25