Tweehonderd cyclocrossers op de Nieuwpoortse wallen

Sport 32 keer gelezen

NIEUWPOORT • De vierde wedstrijd in de regionale wintercompetitie cyclocross is zaterdag op de Nieuwpoortse wallen gewonnen door Peter Brandenhorst. Hij verwees klassementsleider Kelvin van den Dool naar de tweede plaats. In totaal maakten weer zo’n 200 deelnemers hun opwachting, waaronder 32 in de A-klasse (licentiehouders). In de eerste bocht deed zich al een valpartij voor, met als gevolg dat Johan van den Dool niet verder kon. Er ontstond een mooie strijd, die gewonnen werd door de ervaren MTB’er Peter Brandenhorst (Nieuwendijk) uit de Merida Bassa-ploeg. Klassementsleider Kelvin van den Dool (Hoogblokland) maakte zich in de laatste ronde los van zijn ervaren belagers en eiste de tweede plaats voor zich op. Bert Pesselse (Giessenburg) werd knap derde. Koud In de B-klasse (recreanten zonder licentie) ditmaal 108 deelnemers. De wind maakte het koud op het parcours, waarin de uiterwaarden en zelfs een stukje strand waren opgenomen. De mannen van het klassement hielden elkaar in de gaten. Erik van Gelder (Gorinchem) pakte de zege, voor Frans Schild (Hardinxveld) en Gerrit van Os (Kaatsheuvel). Veteraan Aco Wallaard (Noordeloos) liet een mooie zesde plaats noteren. Hij reed (voorlopig) zijn laatste wedstrijd vanwege een op handen zijnde operatie en een bijbehorende langdurige nabehandeling. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) was de beste in het damesveld. Zij troefde Riikka Kelja (Gorinchem) en haar moeder Wilm Korevaar af. Derailleur Een prachtige strijd ook in de D-klasse (12-14 jaar). Jens van den Dool (Hoogblokland) had zich voorgenomen om te winnen, maar de meer ervaren Rens Tulner (Lexmond) liet zich niet gek maken en pakte weer de zege. Het titanengevecht om de derde plek werd in het voordeel van Wesley van Loon (Werkendam) beslecht, mede door een haperend derailleur bij Jesse Bikker (Hoogblokland). Sam Stolk (Nieuwendijk) was weer een klasse apart in de E-klasse. Kjell Roerbag (Vuren) en Jur van der Pijl (Arkel) completeerden het podium. Bij de jongste deelnemers dezelfde volgorde als in de voorgaande wedstrijden. Toch was de koers allerminst saai. Jelmer Bos (Giessenburg) won, met Bryant Boogert (Hoogblokland) als nummer twee en Levi Schrijver (Hoornaar) als nummer drie. De volgende wedstrijd is zaterdag 15 december in Hoornaar. Kijk voor de volledige uitslagen en klassementen op: www.janvanarckel.nl/wintercompetitie

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 18 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25