Besluiteloos ACKC verliest in Barneveld

Sport 43 keer gelezen

ALMKERK • ACKC had zaterdag een belangrijke wedstrijd af te werken tegen DWS, dat ook in de onderste regionen van de competitie verblijft. In de tweede helft moesten de Almkerkers echter buigen voor de gastheren in Barnelveld en werd het 15-10. In het begin van de wedstrijd  deed ACKC redelijk mee en stond de ploeg verschillende keren in de wedstrijd op een voorsprong. Na een kwartier spelen stonden de Almkerkers op 3-4, maar zowel aanvallend als verdedigend was er niet de overtuiging om de tegenstander weg te zetten. Er werden bovendien veel onzuivere passes af gegeven. Door Marnix Kammer en Jelle van de Water werd vanaf de stip hopeloos mis geschoten en ook dit waren kenmerkende gevallen van het niet goed bij de les zijn. Tijdens de rust, met een stand van 10-6, was het in de kleedkamer angstig stil en was iedereen er zich van bewust dat het wederom een moeilijke avond zou gaan worden. Coach Van Houwelingen wees iedereen erop dat er meer variatie moet zijn bij de aanvallen: Niet besluiteloos zijn, de bal moet heen en weer gespeeld worden en de overtuiging moet er zijn om, zowel aanvallend als verdedigend, te winnen van de directe tegenstander. Tweede helft In de tweede helft kwam de thuisploeg al direct op een nog grotere voorsprong: 12-6. Toch ontstond er weer wat hoop voor ACKC. Janneke Peek scoorde via een vrije bal en een afstandsschot en Carola ‘t Lam maakte de 12-9. Toen kwam er een periode waarin beide ploegen weinig konden uitrichten. De vaak lange aanvallen werden in de kiem gesmoord. Opvallend bij ACKC was het optreden van de jonge Marloes van der Stelt, die een uitstekende wedstrijd speelde en een plaag was voor haar veel langere directe tegenstander. Na ruim een kwartier spelen, bij een 13-9 stand, haalde Van Houwelingen  zijn vaste waarden Frank Mommers en Robin van Wijngaarden naar de kant. Zij werden vervangen door Rik Millenaar en Bart de Peuter. Voor ACKC was er weinig eer meer te behalen. Slotakkoord Nadat een kwartier in de wedstrijd niet meer gescoord  was, maakte Bart de Peuter van afstand de 13–10, maar daar bleef het bij voor de Almkerkers. Uiteindelijk was het DWS dat het slotakkoord had en ACKC werd zonder punten naar huis gestuurd: 15-10. Hiermee is duidelijk geworden dat ACKC dit seizoen zich helemaal zal moeten richten om in de 2e klasse te blijven. ACKC bezet nu met twee punten de laatste plaats en ziet drie ploegen boven zich: Vriendenschaar met drie punten, terwijl  DWS en  Spirit op vier punten staan. Zaterdag is Vriendenschaar in De Jager in Giessen de tegenstander. De wedstrijd begint om 15.45 uur.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 23 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25