Virtus houdt play-offs in het vizier

Sport 39 keer gelezen

WERKENDAM • Dankzij een zege van 35 punten verschil op Weert houden de mannen van Virtus zicht op de play-offs om promotie. Virtus was niet geheel compleet naar Limburg afgereisd en miste door diverse omstandigheden Robert-Jan Fiegen, Vangelis Zafiriadis en Jasper van Houwelingen. Bovendien zou Arjen van der Wiel alleen in actie komen, als het echt nodig mocht zijn. De Werkendammers kenden een stroeve start. Ze speelden te gehaast en leden in de beginfase veel balverlies. Weert kon niet echt profiteren van deze matige start en na het eerste kwart bedroeg de tussenstand 17-18. Het tweede kwart begon het team Edwin Dekkers beter te draaien. Vanuit een goed georganiseerde verdediging werden Patrick Both en Niels Plieger in stelling gebracht en zij hadden vervolgens geen moeite meer met scoren. Binnen enkele minuten hadden de Werkendammers hun voorsprong uitgebreid naar 17-28. Weert probeerde aan te haken om niet bij de rust al tegen een kansloze achterstand aan te kijken. Virtus bleef een voorsprong houden van rond de 10 punten en het slotakkoord van de eerste helft was voor de jeugdige guard Martijn Both. Via 41-30 loodste hij zijn team met 11 punten op rij naar een ruststand van 35-51. Kunst Na de rust werd de voorsprong verder uitgebreid. Virtus heeft verdedigen de laatste weken bijna tot een kunst verheven en Weert  was niet bij machte om het de Werkendammers nog echt lastig te maken. Treffend voorbeeld hiervan was een ‘buikschuiver’ van Niels Damen, waarbij hij zijn team in een uitzichtloze situatie toch aan balbezit hielp. In de daarop volgende aanval kon Martijn Both weer een van zijn vier driepunters door het netje laten glijden. Hij werd deze avond met 34 punten en een vracht aan steals en assists verkozen tot man of the match. Na het derde kwart was de wedstrijd met  een tussenstand van 44-74 helemaal gespeeld en konden de Werkendammers de wedstrijd rustig uitspelen. Arjen van der Wiel hoefde niet meer in actie te komen en Rik Verhoeven en de van een zware blessure teruggekeerde Mark den Dekker mochten de wedstrijd afmaken. In het laatste kwart bleven vanaf de vrije-worp nogal wat punten liggen, anders had Virtus met gemak de 100 punten-grens kunnen overschrijden. Druk Met de overwinning van 35 punten verschil wordt de druk op Vlissingen en Den Bosch verder opgevoerd en kunnen de Werkendammers de komende weken rustig afwachten of beide koplopers nog een misstap begaan. Virtus staat op dit moment vier punten achter op Vlissingen en twee op Den Bosch en beide ploegen spelen nog tegen elkaar. Virtus komt zelf pas weer in actie op 6 april met een thuiswedstrijd tegen Black Eagles. Mogelijk zal er dan meer duidelijkheid zijn over het al dan niet bereiken van de play-offs voor een plaats in de Promotiedivisie.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 17 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 20 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25