ACKC na valse start met de schrik vrij

Sport 46 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft de eerste thuiszege van het seizoen in de pocket. De Almkerkse korfballers zagen DOT Oss brutaal op voorsprong komen, maar herstelden zich op tijd. Het werd onder meer dankzij zes treffers van Frank Bakker en vijf van Jelle van de Water 18-15. Door de zege draait ACKC conform de vooraf uitgsproken doelstelling bovenin mee in de tweede klasse H. Tegen DOT Oss kon trainer Van Houwelingen de vorige week nog geblesseerde Inge Scheffer inzetten. Carin Nauta stond in de basis voor de nog niet herstelde Janneke Peek. De vrijdag in de huwelijksboot gestapte Floor Peek speelde niet mee. Scheffer vierde haar rentree in de basis met de openingstreffer. Net als een week eerder tegen OZC viel er het nodige op het spel van ACKC aan te merken. De aanval hielp veel kansen om zeep en de verdediging niet de nodige steken vallen. Beide ploegen kwamen aanvankelijk moeilijk tot scoren, wat zich ook uitte in gemiste strafworpen over en weer. Na tien minuten stond het nog slechts 2-2. DOT Oss nam voor rust opmerkelijk genoeg afstand met een 5-7 tussenstand.De Brabantse tegenstander verraste Van Houwelingen in positieve zin, al vond hij dat ACKC er conditioneel beter voor stond. Pas nadat DOT Oss er meteen na rust 5-8 van maakte, kantelde het duel in het voordeel van de thuisploeg die via schoten van Carola ‘t Lam, Frank Bakker en Marlies Kant langszij kwam. Vooral Bakker raakte in de slotfase van de wedstrijd op drift. ACKC speelt zaterdag 14 september thuis tegen het volslagen onbekende Zwaluwen uit Zevenaar. Het duel op De Alm begint om 16.00 uur.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws gisteren
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25