ACKC nog zonder overwinning

Sport 46 keer gelezen

ALMKERK • Het is ACKC zaterdag niet gelukt om de eerste competitiewinst te boeken. De tweede competitiewedstrijd werd uiteindelijk met 15-9 van ONDO uit Middelburg verloren. Anders dan de eindstand doet vermoeden, was de ploeg van Dick van Houwelingen gelijkwaardig aan de Zeeuwse tegenstander. Nadat ONDO de 3-0 aan had getekend, werd pas na 18 minuten voor het eerst de ban gebroken voor ACKC. De nul werd door Frank Bakker van het scorebord geveegd. ACKC probeerde telkens weer de aansluittreffer te maken ,maar verder dan op en tegen de korf kwam de aanval niet, terwijl tien minuten voor rust ONDO uitliep naar 6-1. Met 8-3 gingen de spelers de rust in. Direct in de beginfase van het tweede bedrijf kwam ACKC wat meer in het stuk voor er kon het via schoten van Frank Bakker en Jelle van de Water afronden naar 8-5. Door onnodige fouten onder de korf in de verdediging vond de scheidsrechter het echter nodig om binnen vier minuten drie strafworpen toe te kennen: één voor ACKC die werd gemist, en twee voor ONDO die allebei werden verzilverd.  Niet meer dichterbij Intussen was de stand 10-6 en kwam ACKC niet meer dichterbij. Carola ’t Lam kon nog twee keer raak schieten en Marlies Kant (die steeds meer hinder ondervond van haar blessure) ook nog een keer.  Voor de  laatste minuten werden Stef  Mommers en Marlies Kant  gewisseld voor Marnix Kammer en Dieke van Tilborg. Uiteindelijk werd het een ruim verlies van 15-9, maar coach Van Houwelingen niet geheel ontevreden over de tweede helft. Zaterdag speelt ACKC uit tegen Triade uit Nieuwpoort.

• Spelers en publiek vieren de promotie van Virtus naar de eerste divisie.
BC Virtus uit Werkendam geeft seizoen extra glans met promotie naar eerste divisie Sport 19 uur geleden
• Archieffoto van een activiteit van de Zonnebloem afdeling Woudrichem e.o.
Zonnebloem Woudrichem e.o zoekt dringend bestuursleden: nu geen activiteiten mogelijk Nieuws 19 uur geleden