Foto: Godfried Jansen
Foto: Godfried Jansen

Geen massasprint bij Altena Biesbosch Ronde

Sport 241 keer gelezen

WERKENDAM • De 27 wielerploegen die op Tweede Paasdag meedoen aan de achtste Altena Biesbosch Ronde staat een zware koers te wachten.

De wind is in deze 'polderkoers' al jaren de grootste tegenstander van de coureurs, maar daar komt dit jaar het draaien en keren in de Biesbosch nog eens bij. De Biesbosch voorbij de Sluis van Werkendam is dit jaar weer onderdeel van de Altena Biesbosch Ronde.

Dit weekend heeft een ploeg van 35 renners bestaande uit de organisatie, vrijwilligers en streekgenoten de lussen in de Biesbosch al vast verkend. Met een strakke oostenwind, maar zonnig weer werd het al snel duidelijk: dit wordt héél zwaar. De bochten, bruggen en wisselingen van uit en in de wind volgen elkaar razendsnel op.

Verrassing
De renners die de eerste, vaak zeer snelle 100 kilometer, overleefd hebben komen voor een vervelende verrassing te staan. Dat ze door een prachtig natuurgebied rijden zullen weinig opmerken als ze hun laatste reserves moeten aanspreken. Alleen de beste renners zullen Werkendam halen.

Op Tweede Paasdag wordt tevens de zestigste Ronde van Werkendam gereden. Aan de start komen de Amateurs en Sportklasse in een combi-wedstrijd. Deze is inmiddels volgeboekt.

De dag begint met Regiorecreanten (A- en B-categorie). Om 13.15 uur wordt door hoofdsponsor Rabobank Altena het startschot gegeven voor de achtste Altena Biesbosh Ronde. Direct aansluitend start de schooljeugd in de Rabo Dikke Banden Race. Als de kinderen hun medaille in ontvangst hebben genomen, start om 14.30 uur de combi-wedstrijd. Tussen 17.00 en 17.30 uur wordt de finish van de Altena Biesbosch Ronde verwacht..

http://www.altenabiesboschronde.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 15 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 19 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden