Jori Colijn van Voltena. Foto: Teus Admiraal
Jori Colijn van Voltena. Foto: Teus Admiraal

Jori Colijn: 'Onze doelstelling is sowieso promotie'

Sportt 642 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Ze is nog maar 22 jaar, maar Jori Colijn is in het dames 1-team van Voltena de oudste. "Ze noemen me wel eens de oma van het team", zegt de Nieuwendijkse volleybalster gekscherend. Ze is in de formatie van trainer-coach Guillermo Bogers ook de speelster met de meeste ervaring. "Vanaf mijn zestiende maak ik deel uit van het eerste team."

De vraag waarom ze op volleybal zit wordt simpel beantwoord. "Pa Gerard heeft het me met de paplepel ingegeven. Die is al vanaf zijn achttiende lid. Ik heb net als mijn zus Jessi (19) het virus van hem gekregen." Voltena Dames 1 timmert in de Regiodivisie flink aan de weg. Ze staan bovenaan in een bovendien belangrijk seizoen, want dit jaar moet het gebeuren. "Onze doelstelling is sowieso promotie", geeft Jori Colijn prijs. "Als het kan via een titel. Wanneer we geen kampioen worden, dan maar als de nummer twee. We moeten dan wel promotiewedstrijden spelen."

De doelstelling van de meeste speelsters van dames 1 is niet mis. Het moet uiteindelijk de eredivisie, het hoogste niveau van ons land, worden. Maar dan moet er nog wel vijf keer een kampioenschap gevierd worden. De lat ligt dus heel hoog.

Bij Jori Colijn zelf speelt dat niet zo. "Ik ken mijn niveau. Mijn doelstelling ligt op de hoogte van de tweede divisie. Daar ligt, denk ik, mijn plafond. Ik weet dat mijn medespeelsters voor het hogere gaan. Die hebben ook veel meer kwaliteit dan ik. Daar zit nog veel progressie in en ze zijn jong."

Vooruitgang
De 22-jarige midden aanvalster hoopt zelf nog wel vooruitgang in haar spel te kunnen boeken. "Ik leer veel bij van onze huidige trainer, dus wie weet", zegt ze.

Trainer-coach Guillermo Bogers is ook een man die een portie ervaring met zich mee draagt. "We zijn heel blij met Guillermo. Hij heeft ook teams in de eredivisie getraind." Insiders stellen dat Jori Colijn op andere vlakken een belangrijk scharnierpunt is bij Voltena. Dat geeft ze zelf ook wel toe. "Ik hou er wel van mee te helpen het team bij elkaar te houden. Ik denk dat ik goed kan luisteren. Ik denk dat ik wel een samenbindende factor ben."

Aan de andere kant heeft ze echter ook andere prioriteiten. "Ik train slechts twee keer, de rest denk ik wel vijf keer in de week. Daar zit ook al een groot verschil in. Mijn prioriteiten zijn veranderd. Ik heb ook nog mijn werk dadelijk en een vriend", geeft de bijna afgestudeerde studente Archeologie eerlijk toe.

De prestaties van Voltena Dames 1 vallen op. Het kan ook niet anders want de club heeft veel aanwas in de vrouwentak.

Na de fusie tussen SSS (Nieuwendijk) en Foranto (Werkendam) in 2012 en de eerdere aanmonstering van Volcom (Giessen) is er een mooie volleybalvereniging ontstaan. "We hebben veel jeugd met veel kwaliteit. We zijn nu ook een regionale vereniging. Alleen is het jammer dat de aanwas van de heren en de jongens achter blijft. De concurrentie met de voetbal is zeer groot. Dat zouden we graag veranderd zien."

Voorzitter
Jori Colijn is niet alleen 'de ervaren rot' in het dames 1 team, maar ze drijft nog meer zaken in de club Voltena.

"Ik ben ook nog algemeen bestuurslid, doe het clubblad mee en ik ben ook nog bezig met een scheidsrechterscursus. Ik vind het belangrijk om dingen voor de vereniging terug te doen."

Daags na het interview stuurt Jori Colijn een verrassende mail. "Ik ben gisteravond voorzitter van Voltena geworden", schrijft ze. "Onze voorzitter is afgelopen ledenvergadering gestopt, dat gat moest opgevuld worden. Het leek ons een mooie boodschap naar buiten toe wanneer een jong iemand het op zou pakken", legt ze later uit. "Ook om aan te moedigen dat jonge mensen ook mee kunnen denken binnen de vereniging. Ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling denk ik, zoals bijvoorbeeld het leiden van vergaderingen." Zaterdagavond speelde Voltena Dames 1 voor veel publiek in sporthal De Iris tegen De Burgst uit Breda. De eerste set ging voortvarend voor de fusievereniging: 25-8. In de tweede set hield Voltena het niveau vast (25-13).

De derde set werd ook gewonnen (25-21), maar in de vierde trekt de ploeg uit Breda toch nog aan het langste eind (22-25).

Balen
Voltena baalde na afloop even dat het geen vijf punten had binnen gesleept, maar dat werd weer snel verdrongen toen bekend werd dat de concurrentie ook punten had laten liggen.

Voltena blijft daardoor koploper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 18 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 22 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden