Afbeelding

15.000 oude dia's van Hank te zien

Algemeen 306 keer gelezen

HANK • Archief*Kring Hank houdt zondag 23 december een bijeenkomst waarop mensen voor het eerst 15.000 gedigitaliseerde dia's kunnen bekijken. Verslagen en wetenswaardigheden over de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn ook onderdeel van deze archiefmiddag.

 

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de catalogus van de dia's. Meer dan duizend namen en plaatsen zijn er bij geschreven en de catalogus bevat nu bijna 10.000 regels over huwelijken, familieportretten, natuur, Hank voor 1955 en Hank na 1950. Alles overzichtelijk op alfabetische volgorde en per rubriek ingedeeld. 

Beeldbank

De originele dia's zijn overgedragen aan het streekarchief in Heusden. De Archiefkring bezit de digitale versies. Om iedereen een kans te geven tijdens de archiefmiddag kunnen belangstellenden een briefje invullen met maximaal vijf foto's naar keuze. De computer haalt dan de betreffende foto uit de beeldbank. 

Vooral bewoners en oud bewoners van de Visserskade kunnen hun hart ophalen en weer teruggaan in de tijd van het mooiste stukje van de Hang bij de scriptie van Mieke van der Pluijm. Voeg hierbij dat je na de rondgang even uit kunt blazen aan de bar van het Uivernest en hier oude films en foto, s krijgt voorgeschoteld dan mag je deze middag niet missen. De middag begint om 13.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 18 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden