Afbeelding

Dressuurwedstrijd bij De Nieuwe Roef

Sport 315 keer gelezen

SLEEUWIJK •  Paardensportvereniging De Nieuwe Roef hield zaterdag een officiële KNHS dressuurwedstrijd plaats op het terrein aan de Nieuwe Roef te Sleeuwijk.

Alle deelnemers kregen de mogelijkheid om twee maal een dressuurproef te rijden die door een deskundige jury beoordeeld werd.

In de impuls klasse BB waren er drie deelneemsters die allemaal een thuiswedstrijd reden: Daniëlle Pieterse werd met haar haflinger Nordin in beide proeven 1ste bij de pony’s met 173 en 180 pnt. Angelie van Breugel reed ook met een haflinger genaamd Dolly  en behaalde 172 en 174 pnt. Inge Meijers scoorde met haar paard Lana 168 en 167 pnt.

Ook in de klasse B pony’s was het voor de drie deelnemende combinaties een wedstrijd op eigen terrein en ze wisten de prijzen onderling mooi te verdelen. Naomi de Graaf behaalde met haar Orchid’s Jocintha maar liefst 197 en 181 pnt. wat goed was voor een 1ste prijs in de eerste proef en dat terwijl het de allereerste wedstrijd van deze combinatie was. Sarah van Oosterbosch behaalde met haar Icoon 187 en 189 pnt en Iris van Vliet scoorde met Double Inn 188 en 189 pnt. Sarah en Iris eindigden dan ook beide op de  1ste plaats in de tweede proef.

In de klasse B paarden werd Jeanette Liebregs van PSV De Roskam met haar paard Whisper in de eerste proef 1ste met 189 pnt. In de tweede proef ging de 1ste prijs naar Suzanne Brons met haar Flip van PSV De Nieuwe Roef. In deze klasse verscheen van PSV De Nieuwe Roef ook Nicole van Rhee in de ring met haar paard Tsibbe P. Deze combinatie behaalde 178 en 174 pnt.

In de gecombineerde klasse L1/L2 pony’s waren maar twee deelnemers die ook de prijzen netjes verdeeld hebben: Debora Vos (PSV L.V. Heusden en Altena) scoorde met haar pony Alexia tweemaal 186 pnt. en Rachelle van Andel (Biesboschruiters) scoorde met haar Troy 180 en 189 pnt. Beide dames behaalden daarmee een 1ste plaats.

Bij de paarden was er in deze zelfde gecombineerde klasse (L1/L2) een 1ste prijs en een 2de prijs voor Karin Broersma (Ons Genoegen) met haar paard Casandro. Zij behaalde een score van 191 en 188 pnt. In de eerste proef was er een 2de prijs voor Marjolein Brouwer van PSV De Nieuwe Roef met het paard Escada (zie foto). Deze combinatie startte ook voor het eerst en behaalde 2 maal 185 pnt. Ingrid Versluis, ook van PSV De Nieuwe Roef,stuurde haar Bento ook goed de ring door en behaalde 183 en 191 pnt., goed voor een 1ste plaats in de tweede proef.

Tess van der Stelt van PSV De Nieuwe Roef was in de klasse M2 pony’s de enige deelneemster met haar pony Makoy. Zij behaalde 173 en 164 pnt. Tenslotte was er nog de gecombineerde klasse M1/M2 paarden. Hier werd Didi de Jong (PSV De Killesteynruiters) met haar paard Doortje in beide proeven 1ste met 184 en 177 pnt.

Dit seizoen zijn er nog twee outdoor wedstrijden bij PSV De Nieuwe Roef te Sleeuwijk:  16 augustus en 13 september. Publiek is van harte welkom. Als je wilt deelnemen, geef je dan snel op want vol is vol! Je kunt je opgeven door je inschrijfformulier door te mailen naar wedstrijdsecretariaat@psvdenieuweroef.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden