Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
<p>Anne-Wil Maris krijgt de pluim overhandigd.</p>

Anne-Wil Maris krijgt de pluim overhandigd.

(Foto: Sander van Strien)

Dertiende Toontje Sprengerpluim uitgereikt aan Anne-Wil Maris

  •   keer gelezen

RIJSWIJK • De Toontje Sprengerpluim is dit jaar toegekend aan raadslid Anne-Wil Maris uit Rijswijk. 


Zij is sinds 1 januari 2019 raadslid voor Progressief Altena in de gemeente Altena en hield al een snel na haar aantreden een presentatie over vrouwen in de politiek. Dit jaar gaf ze de aanzet tot extra aandacht voor de zeven vrouwen in de gemeenteraad op Internationale Vrouwendag. Reden om haar dit jaar de pluim toe te kennen. 

Dit jaar vond de toekenning van de pluim plaats bij het oude raadhuis van de vroegere gemeente Sleeuwijk, waar Toontje Sprenger van 1939-1941 raadslid was. 

Vorige winnaars
De Toontje Sprengerpluim beleefde dit jaar haar dertiende verjaardag en werd eerder uitgereikt aan Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma, Marienke de Boer-van Lankeren, Jenneke Komejan, Corine Verweij, Carola Schouten, Riet de Graaf en Jade Buchholtz.

De Toontje Sprengerpluim wordt jaarlijks door Hannie Visser-Kieboom uitgereikt Internationale Vrouwendag verwijst naar Toontje Sprenger. Zij was in 1939 het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena in de gemeente Sleeuwijk en De Werken c.a. 

Met het uitreiken van de pluim wordt aandacht gevraagd voor meer vrouwen in de politiek en in besturen.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier