Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Jeugd welkom om gratis te sporten op Copakadijk

Sport 256 keer gelezen

WERKENDAM • Kinderen mogen op dit moment niet in een sporthal trainen en sporten. Dit gaat zeker nog tot 9 februari duren. De jeugd tot en met 17 jaar mag echter wel sporten in de buitenlucht. Op de Copakadijk, de locatie van Beachsport Vereniging Werkendam, is genoeg ruimte om buiten te sporten. 

De vereniging heeft in de loop der jaren veel geïnvesteerd in spelmaterialen, met als doel kinderen motorisch breed te ontwikkelen. Nu kan daar goed gebruik van gemaakt worden. 

Allerlei sporten
Er kan gevoetbald worden, er is trefbal, handbal, korfbal en er kunnen allerlei andere sporten worden gedaan. Een van de kartrekkers van de club, Debora Kadijk, zelf olympisch sportster en trainer, vindt het belangrijk dat de kinderen gezond en fit blijven en elkaar kunnen ontmoeten.

Daarom heeft zij met de club afgesproken dat de kinderen naar de Copakadijk mogen komen om onder begeleiding te sporten. Gratis, ook als je geen lid bent. 

“Scholen zijn dicht zijn om te voorkomen dat volwassenen bij elkaar komen en reizen om hun kinderen weg te brengen, en om te voorkomen dat veel kinderen samen in een kleine ruimte zijn. Wij zijn buiten, hebben ruimte en zorgen ervoor dat we afstand houden”, zegt Kadijk. 

Leeftijdsgenoten
René van der Giessen, voorzitter van Beach Sport Vereniging Werkendam, vult aan: “De kinderen zijn erg blij met de sportmogelijkheden op de Copakadijk, want zo blijven ze niet alleen in beweging, ze zien ook hun leeftijdsgenoten weer. We hebben geïnvesteerd in hygiënemaatregelen, zodat er veilig en verantwoord gesport kan worden. Je bent welkom, deelname is gratis. Denk aan warme sportkleren.”

Er wordt gesport op vrijdagmiddag 22 en 29 januari en 5 februari. Van 14:30 uur tot 15:30 uur is de jeugd t/m 12 jaar welkom; van 15:30 uur tot 16:30 uur de jeugd tussen 13 en 17 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 19 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 23 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden