Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Werkendam is acht huurwoningen rijker

  •   280 keer gelezen

WERKENDAM • Een feestelijke moment dinsdagmiddag in Werkendam, waar in het Bakenkwartier acht nieuwe huurwoningen officieel werden opgeleverd.

Het gaat om gloednieuwe nul-op-de-meterwoningen. Dat betekent dat ze gasloos en energieneutraal zijn. De energie die er wordt verbruikt, wordt in de woning zelf opgewekt: bij gemiddeld gebruik hebben de bewoners zodoende geen energierekening meer. 

Naast zonnepanelen hebben de huizen een warmtepomp, die op een duurzame manier zorgt voor warm water en het verwarmen of koelen van de woning.

Cadeautje
Als cadeautje kregen de nieuwe huurders een barbecuecheque aangeboden.

Directeur-bestuurder van Woonlinie Peter van den Heuvel en wethouder van de gemeente Altena Hans Tanis overhandigden de cheque. 

“Wonen in een fijne buurt, waar mensen prettig samenleven en elkaar respecteren: daar maken wij ons als corporatie sterk voor”, vertelt Van den Heuvel. 

“Daarom bieden we onze nieuwe huurders een cheque aan voor een straatbarbecue. Zo kunnen ze, zodra dat mogelijk is binnen de coronamaatregelen, elkaar beter leren kennen.”

De eengezinswoningen staan in een blok van acht woningen en bestaan uit twee woonlagen met een schuine kap aan de achterzijde. 

Naast de acht huurwoningen worden op de locatie aan de Kerckelant nog achttien koopwoningen opgeleverd van Zwaluwe Bouw en Projectontwikkeling. 

Het ontwerp is gemaakt door Quadrant Architecten uit Zevenbergen. Een aantal koopwoningen is al opgeleverd, de rest volgt binnenkort.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }