Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Hankse vrouw slaat agent en dreigt met corona

112 620 keer gelezen

HANK • Een 36-jarige vrouw heeft zich zaterdagmorgen flink misdragen. 

Ze veroorzaakte in haar woning flinke geluidsoverlast en sloeg een agent die daar eind aan wilde maken op het hoofd. Ook hoestte en proestte ze opzettelijk in de nabijheid van de agenten, daarbij roepend dat zij nu ook corona hadden. De vrouw is met verzet aangehouden en daarna vastgezet.

Geluidsoverlast
De politie kreeg zaterdagmorgen om 6:30 uur een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in Hank. Het gaat om een bekend adres, waar de politie vaker voor dezelfde reden komt.  

Een agent belde de bewoonster op om haar te vertellen dat de buurt last had van haar harde muziek en vroeg haar de apparatuur zachter te zetten. De vrouw  zei daarop door de telefoon dat dit niet ging gebeuren. Hierop zijn de agenten naar Hank gegaan. Zij hoorden inderdaad harde muziek uit de woonkamer komen.

Ze besloten na overleg met een leidinggevende om met een machtiging de woning te betreden om de geluidsapparatuur in beslag te nemen.  De bewoonster was het daar niet mee eens en begon te duwen en te trekken.

Ook sloeg ze een van de agenten twee keer op het hoofd.  De vrouw werd vervolgens aangehouden, waarna ze nabij de politiemensen hoestend en proestend riep dat ze corona had en dat zij dat nu ook hadden.

Mondkapjes
Ze voegde daar nog aan toe dat ze maar mondkapjes op hadden moeten zetten. Ze is uiteindelijk met een zogenaamd spuugmasker afgevoerd naar het politiebureau. Er is van haar wangslijm afgenomen om te testen op corona. De agenten hebben aangifte gedaan van (poging) zware mishandeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 23 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden