Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
De Bloemplaathoeve in Almkerk.
De Bloemplaathoeve in Almkerk.

Altena Nieuwe Energie opnieuw groenste leverancier van Nederland

  •   216 keer gelezen

REGIO • Altena Nieuwe Energie | om is opnieuw uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. 

De energiecoöperatie uit Altena krijgt de eretitel samen met ruim 40 andere energiecoöperaties met wie ze samenwerkt binnen het collectief om | nieuwe energie.

De energie die de coöperaties gezamenlijk opwekken krijgt wederom het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. 

Bekroning
Voorzitter Cees de Bas van Altena Nieuwe Energie | om: "Het collectief waarmee wij samenwerken krijgt al vijf jaar op rij een rapportcijfer 10. Dat is een prachtige bekroning van het harde werk dat wij als lokale energiecoöperaties verrichten. Samen met ons minimale hoofdkantoor vormen we een tegengeluid in Nederland. We pakken als burgers de regie over onze energievoorziening terug. Onze klanten kopen de zonne-energie opgewekt bij De Bloemplaathoeve in Almkerk, en daar komt nu ook de energie van de familie Van Bergeijk uit Werkendam bij. Wij zijn als non-profit organisatie gericht op het betaalbaar maken van duurzame energie voor iedereen. Onze winst gebruiken wij voor nieuwe projecten én het verlagen van onze energietarieven. Dat betekent dat hoe meer mensen met ons meedoen, hoe meer winst we als collectief kunnen teruggeven aan onze klanten. Daarmee zijn we een partij die het écht anders doet dan de rest."

Het onderzoek vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 44 leveranciers onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie. 

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }