Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Ewout van Wijk neemt stokje over van vader Ad

  •   1124 keer gelezen

GIESSEN • Ewout van Wijk is per 1 januari zijn vader Ad van Wijk opgevolgd als CEO van E. van Wijk Group. 

Ewout van Wijk blijft daarnaast werkzaam in zijn huidige functie als Managing Director van E. van Wijk Logistics Nederland. 

Derde generatie
Zo komt het roer van het familiebedrijf in handen van de derde generatie Van Wijk. Ewout van Wijk treedt aan als CEO en voorzitter van de directie van E. van Wijk Group. Hij neemt het stokje over van vader Ad van Wijk, die indertijd zijn eigen vader opvolgde.

Van Wijk senior zal een belangrijke rol blijven vervullen als adviseur, ambassadeur en directielid. Het derde bestuurslid van de Group is CFO Berthil Wever.

Ad van Wijk: "Voor mij is de tijd aangebroken om de eindverantwoordelijkheid over te dragen. Mijn eigen vader Ewout van Wijk heeft het bedrijf indertijd opgericht, nu komt er weer een E.  van Wijk aan het stuur. Als de gezondheid het toestaat, zou ik graag nog een aantal jaren als non-executive directielid mijn bijdrage aan het bedrijf leveren. Ik heb de opvolging van mijn vader als bijzonder ervaren en ik hoop dat ik voor Ewout hetzelfde kan betekenen. We respecteren elkaar. Ik heb het volste vertrouwen dat Ewout het kan en wens hem veel wijsheid toe."

"Mijn vader heeft het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Hij is jarenlang het gezicht geweest", zegt Ewout van Wijk. "Ik merk dagelijks hoezeer zijn ambassadeursrol van toegevoegde waarde is. We zijn sterk gegroeid en hebben steeds meer regels en structuur geïmplementeerd. Maar we willen ons DNA van familiebedrijf behouden. Daar hoort mijn vader als senior-ambassadeur bij."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }