ACKC knokt zich naar remise

Sport 304 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zich zaterdag op karakter naar een punt geknokt.

Tegen ODO (Maasland) werd het in Almkerk 18-18, wat door de spelers van ACKC gevierd werd als een overwinning. Vlak na rust keken de Almkerkers namelijk nog tegen een achterstand van zes punten aan. Beide partijen bleven in dat stadium fouten maken, maar ACKC sloop dichterbij.

Halverwege de tweede helft, nadat Stef Mommers en invaller Rik Millenaar hadden gescoord, was de stand ineens 12-14 geworden en met nog een kwartier te spelen lag de wedstrijd weer helemaal open. De spanning op de bank en de tribune was immens. Zeker nadat Natasja Kuipers en Rik Millenaar 14-15 hadden aangetekend. Met nog vijf minuten te spelen, waarin beide ploegen op jacht gingen naar de volle winst, liep ODO weer uit naar 15-18. ACKC gaf alles om weer op gelijke hoogte te komen, Sabine Meerman nam de 16-18 met een schot van afstand voor haar rekening.

Met nog twee minuten op de klok kon Frank Bakker zijn kracht tonen en hij maakte 17-18. De verdediging hield het bij de volgende ODO-aanval goed dicht en de scheidsrechter gaf nog één minuut te spelen aan. Weer toonde Bakker zijn klasse en ACKC kwam langszij.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 19 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 22 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25