• Het succesvolle meidenteam van Voltena.
• Het succesvolle meidenteam van Voltena.

Meiden Voltena bij beste 8 teams van Nederland

Sport 175 keer gelezen

DEN DUNGEN/NIEUWENDIJK  • De volleybalsters van Voltena in de leeftijd tot 18 jaar hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK).

In de halve finale, die gespeeld werd in sporthal De Misse in Den Dungen, rekenden de meiden in de poulefase zeer overtuigend af met de leeftijdsgenoten van Krekkers uit Mariaparochie, Dynamo uit Apeldoorn, Ledub uit Budel en Orion uit Doetinchem. Drie overwinningen en één gelijkspel resulteerden in het behalen van de kruisfinale waarin Prima Donna Kaas uit Huizen de tegenstander was. D

Deze finale zullen de dames uit Huizen zich nog lang herinneren, want de manier waarop de meiden van Voltena speelden, was bij tijden weergaloos. In de eerste set had Voltena nog even moeite om het laatste beslissende setpunt te pakken, maar na die winst met 25-22 volgde de tweede set waarin Prima Donna Kaas, met enkele spelers van Jong Oranje, bij tijden werd overklast door de dames van Voltena. De setwinst van 25-8 sprak boekdelen!

Door deze winst plaatsen de meiden zich voor de grote finale op 12 maart, waar de 8 beste teams gaan strijden om de Nederlandse titel. Ook vorig jaar plaatste Voltena zich voor deze titelstrijd en werden toen zevende van Nederland. Met bijna hetzelfde team als toen, zal nu worden geprobeerd deze prestatie te verbeteren. Gezien de ontwikkeling en ambities van de Voltena meiden lijkt dit er in te zitten.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden