Zenuwachtig SKV wint nipt van hekkensluiter

Sport 88 keer gelezen

SLEEUWIJK • De korfballers van SKV kwamen zenuwachtig uit de startblokken. Ze wonnen uiteindelijk in de laatste halve minuut.

Alhoewel SEV puntloos onderaan in de poule stond, was het voor iedereen duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De uitslagen van SEV lieten duidelijk zien dat de ploeg goed in vorm is en gemakkelijk scoort. Zo werd er met 16-17 verloren van Voltreffers en met 20-17 van koploper Erasmus.

Slordig
Of deze kennis de Sleeuwijkers parten speelde is niet duidelijk maar SKV kwam zenuwachtig uit de startblokken. Het haastige en slordige spel leidde in het begin nog tot vele kansen, die helaas onvoldoende werden benut. Later werd het moeilijker een gat te vinden in de verdediging van het stug verdedigende SEV.

Dit resulteerde in een 6-5 voorsprong met rust.

Dramatisch
Terwijl coach Nieuwenhuizen aan de kant steeds zenuwachtiger werd begon zijn ploeg dramatisch aan de tweede helft. Scores bleven uit terwijl de tegenstander de korf wat makkelijker wist te vinden. Met een 6-11 achterstand ging het laatste kwartier in.

Wissels
In een poging het tij te keren bracht Nieuwenhuizen twee wissels in. Met Magreet Delleman en Stefan de Jong in de gelederen wist SKV zich te herpakken. Aanvallend werden meer kansen gecreëerd en verdedigend werd het SEV lastiger gemaakt.

Opluchting
In de laatste tien minuten werd zo het gat gedicht en was de stand 12-12. Met nog zo'n dertig seconden op de klok wist Stefan de Jong, net zoals in de uitwedstrijd tegen SEV, de winnende treffer binnen te gooien. Springend van blijdschap en opluchting wachtte coach Nieuwenhuizen aan de kant om zijn team te feliciteren met de zwaarbevochten overwinning.