Afbeelding

Districtsfinale voor turnsters DGV

Sport 257 keer gelezen

DUSSEN • Turnsters van DGV uit Dussen deden zaterdag mee aan de districtsfinale van Zuid-Nederland van de 4e en 5e divisie van de bovenbouw.

Voor DGV hadden Zoë Pasman en Rosanne van Biesen zich geplaatst in de 5e divisie. Rosanne opende haar wedstrijd sterk op brug. Ze turnde een mooie oefening met een nette halve draai kip, wat uiteindelijk de tweede score bleef in het grote deelnemersveld van 34 turnsters.

Zoë turnde een hele vloeiende vloeroefening met een hoge arabier salto, wat voor haar ook de tweede score opleverde op dit onderdeel. Allround hebben beide meiden stabiel geturnd. Rosanne stond net naast het podium, maar voor haar een mooie vierde plek op 0,20 achterstand op de nummer 3. Zoë eindigde als twaalfde wat ook een knappe prestatie is in dit grote deelnemersveld.

Medailles
Een week eerder waren de toestelfinales in Bergen op Zoom. Hier hebben twee turnsters van DGV een medaille veroverd. Beide turnsters kwamen uit op het onderdeel brug. Danisha van Mourik turnde mooie hoge zwaaien op dit onderdeel, wat haar een bronzen medaille opleverde.

Rosanne van Biesen turnde een nette tegenspreiden halve draai tot stand als afsprong, hiermee pakte zij de zilveren medaille.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden