• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: Wouter van Middendorp

Streep door plan voor 13 oplaadpunten voor fietsen, alleen nieuw laadpunt in Babyloniënbroek

Algemeen 674 keer gelezen

ALTENA • Er komt een streep door het plan van het college om op dertien plaatsen in Altena oplaadpunten voor fietsen te realiseren. “De ontwikkelingen van de elektrische fiets hebben ons voornemen ingehaald”, stelt het college van burgemeester en wethouders. 

Bij de voorgenomen realisatie van dertien fietsoplaadpunten heeft de gemeente met onder andere leveranciers, de ANWB en de Fietsersbond gesproken. Ook is gesproken met betrokkenen van locaties waar bestaande oplaadpunten gevestigd zijn. 

Uit deze gesprekken kwam naar voren dat de actieradius van nieuwe elektrische fietsen inmiddels groter is dan waarvan men in 2021 is uitgegaan. De actieradius is momenteel gemiddeld 50 tot 70 kilometer op een volle accu.

Ingehaald door ontwikkeling
‘De (snelle) ontwikkelingen van de elektrische fiets hebben ons voornemen ingehaald. Gezien de aanwezigheid van een groot aantal bestaande fietsoplaadpunten en de spreiding daarvan over de gemeente, zijn wij voornemens om niet over te gaan tot het plaatsen van de dertien geplande fietsoplaadpunten’, meldt het college aan de raad.

Eén gat in dekking
Omdat er een gat is in de dekking van oplaadpunten in Altena, wordt er één uitzondering gemaakt. In Babyloniënbroek wordt met een nieuw oplaadpunt voor elektrische fietsen het gat in de dekking opgevuld.

De grootste afstand tussen twee oplaadpunten in Altena bedraagt nu ongeveer acht kilometer. Alle andere oplaadpunten liggen op kortere afstand van elkaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grietje Post uit Werkendam op 85-jarige leeftijd overleden - In Memoriam Nieuws gisteren
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor schuurbrand in Wijk en Aalburg 112 gisteren
Afbeelding
Nieuw uitleenpunt van Medipoint opent in Veen: 'Dit is een uitkomst' Nieuws 28 mei, 16:35