• De inspiratiesessie vond plaats in Fort Altena.
• De inspiratiesessie vond plaats in Fort Altena. Foto: Aangeleverd

Inspiratiesessie voor kunst- en cultuurclubs in Altena: leren van uitdagingen en successen

Algemeen 701 keer gelezen

WERKENDAM • Een aantal kunst- en cultuurclubs uit het land van Heusden en Altena kwamen op dinsdag 24 januari bij elkaar op Fort Altena, om te leren van elkaars uitdagingen en successen. 

Hoe werf je nieuwe leden of vrijwilligers en hoe zorg je voor voldoende bezoekers bij je evenementen? Deze vragen werden op ludieke en inspirerende wijze besproken. 

Door met elkaar te sparren zijn de eerste stappen gezet om deze clubs toekomstbestendiger te maken. Vanuit de gemeente Altena was Mienke Pouw, sinds 1 januari 2023 beleidsadviseur Cultuur, aanwezig. 

Initiatief van Rabobank
Deze inspiratiesessie is een initiatief van Rabobank Altena-Bommelerwaard. Verenigingen en stichtingen in Altena kunnen gebruik maken van kennissessies en begeleiding van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA om hun club meer toekomstbestendig te maken.

Medio juni komen vindt een volgende bijeenkomst plaats met de kunst- en cultuurclubs om van elkaar te horen welke stappen er zijn gemaakt en hoe zij elkaar verder kunnen versterken.

Aanmelden
Kunst- en Cultuurclubs die afgelopen week er niet bij waren maar belangstelling hebben voor deze volgende bijeenkomst kunnen zich alsnog aanmelden. Meer informatie is te verkrijgen bij Karin Kamstra (06-20302047).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vigere Jeugdzorg houdt informatiebijeenkomst over pleegzorg in Altena Algemeen 24 mrt., 12:22
Afbeelding
Muurtekeningen fleuren gangen van Altenahove en Antonia in Almkerk op Algemeen 24 mrt., 11:39
Afbeelding
Geen extra grond voor begraafplaats in Rijswijk: grondeigenaar en gemeente komen niet tot akkoord Algemeen 23 mrt., 16:37