Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Regio bekrachtigt betrokkenheid bij verdere ontwikkeling i_lab

Algemeen 296 keer gelezen

REGIO • Bestuurders van de zeven gemeenten uit de regio bekrachtigen op woensdag 1 februari hun betrokkenheid aan het i_lab, met de ondertekening van het pact Samen voor Elkaar.

I_lab is een plek waar aan krachtig (beroeps)onderwijs wordt gewerkt en wordt samengewerkt om het mkb (midden- en kleinbedrijf) te versterken.

De gemeenten Altena, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht, Vijfheerenlanden en West Betuwe besloten in 2019 al om in te zetten op een Regionale Beroepen- en Innovatiecampus (RBIC) in Gorinchem. Het doel was de samenwerking te stimuleren tussen scholen en bedrijven.

Uit het campus-initiatief is i_lab voortgekomen, in eerste instantie gefinancierd vanuit de Regiodeal Drechtsteden-Gorinchem en door de gemeente Gorinchem.

I_lab is een inspirerend centrum waar leren, werken en innoveren samenkomen. Leerlingen en studenten maken er kennis met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de beroepspraktijk. Bestaande werknemers en werkzoekenden kunnen zich er blijven ontwikkelen. Verder is i_lab de spil in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid in de regio.

De drie actielijnen van i_lab zijn krachtig beroepsonderwijs, een leven lang leren en samenwerking/kennisdeling. I_lab heeft al verschillende projecten opgezet zoals robotica, zorgtechnologie, duurzaamheid, een talentenprogramma en twee proeftuinen: lasrobotisering voor kleine series en het voorspellen van onderhoud aan producten. In het eerste jaar van i_lab zijn 95 activiteiten georganiseerd, waar 45 bedrijven, achttien scholen en 1425 leerlingen bij betrokken zijn geweest.

Om de succesvolle start een vervolg te geven wordt nu het pact Samen voor Elkaar getekend, waarin de betrokken gemeenten hun inhoudelijke en financiële betrokkenheid tonen. Dat doen ze op 1 februari in stijl: bestuurders programmeren de robot die het vak tekent waarin ze daarna hun handtekening zetten.

Meer informatie is te vinden op www.i-lab.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geen extra grond voor begraafplaats in Rijswijk: grondeigenaar en gemeente komen niet tot akkoord Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
College wil minima helpen bij aanschaf duurzame huishoudelijke apparaten Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Streep door plan voor 13 oplaadpunten voor fietsen, alleen nieuw laadpunt in Babyloniënbroek Algemeen 21 uur geleden